WTA wil whereabouts afschaffen

WTA wil whereabouts afschaffen

WTA wil whereabouts afschaffen

Print
Stacey Allaster, directrice van de WTA, vindt dat de internationale dopingregels aangepast moeten worden in het tennis. "Er zijn regels, en profsporters moeten deze regels volgen. Maar er zijn ook regels die moeten veranderd worden omdat ze niet bruikbaar zijn", aldus Allaster.

Het systeem van de whereabouts is volgens Allaster niet haalbaar voor een speelster in het profcircuit. Op elf maanden tijd worden immers 53 WTA-tornooien gespeeld.

De discussie is opnieuw opgelaaid door de zaak-Wickmayer. Eind 2009 werd ze door het Vlaams Dopingtribunaal een jaar geschorst omdat ze het whereaboutssysteem niet had nageleefd.

"Tijdens een toernooi weten we waar de speelsters zijn", legde Allaster uit. "Maar ze weten niet of ze zullen winnen of verliezen. En dus weten ze ook niet hoe lang ze op een bepaalde plaats blijven."

"Bovendien weten ze niet wanneer en waar ze kunnen trainen, waar ze een plaats krijgen. Het is daardoor zeer moeilijk of zelfs onmogelijk om aan te geven waar men is. Daarom zeggen we: wat in andere sporttakken mogelijk is, functioneert niet in het professionele tennis."

MEEST RECENT