Wie herkent deze bankkaartdieven?

Wie herkent deze bankkaartdieven?

Wie herkent deze bankkaartdieven?

Print
Mol - Het gerecht wil weten wie de mannen zijn die eind 2009 een bankkaart jatten en gebruikten op verscheidene plaatsen in de provincie Antwerpen.

Tegenslag voor de daders: ze werden netjes gefilmd in Mol en in Antwerpen. Het Kempense slachtoffer van de diefstal meende aanvankelijk dat hij zijn bankkaart had verloren nadat hij op 12 november 2009 aankopen had gedaan in de Delhaize in Dessel. Maar de volgende dag stelde hij vast dat zijn bankrekening was geplunderd.

De onderzoekers vermoeden dat de dief aan de kassa over de schouder van het slachtoffer heeft meegekeken tijdens het intikken van de cijfercode. Daarna zou hij de bankkaart op een handige manier gestolen hebben. Die had het slachtoffer in zijn broekzak gestopt.

Engelstalig

Kort daarna werd met de bankkaart geld afgehaald aan de bankautomaat van een KBC-kantoor, dichtbij het warenhuis op de Molsebaan in Dessel. Een halfuur later werd de kaart opnieuw gebruikt voor het betalen van aankopen in twee winkels in de Statiestraat in Mol. Eerst in kledingszaak Checkpoint en vervolgens in parfumerie Ici Paris. Maar daar werd de dief gefilmd. Getuigen herinneren zich dat de man Engels sprak. Ze schatten hem 23 jaar oud.

Hij is ongeveer 1,75 meter lang en heeft donker haar. De volgende dag, op vrijdag 13 november, werd de gestolen bankkaart nog een laatste keer gebruikt in Antwerpen. In een KBC-kantoor aan de De Keyserlei werd de kaart ingehouden. Ook hier werd de gebruiker gefilmd. Opmerkelijk is dat het in Antwerpen gaat om een ándere jongeman. Het gaat dus wellicht om een bende.

Marc HELSEN

Tips zijn welkom op 0800-91.119 of via opsporingen@politie.be

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio