Camerabewaking in de klas

Print

Camerabewaking in de klas

Mariadal, de BSO-school in Hoegaarden waar "cementleraar" Carl Arnauts twee jaar geleden het hoofd van een leerling in een cementemmer duwde, laat onderzoeken hoe ze camera's in de klaslokalen kan laten installeren. Volgens directrice Chantal Nelis staan de leerkrachten er constant onder druk van leerlingen die incidenten uitlokken met de bedoeling ze te filmen met hun gsm.

De directrice wijst erop dat ook het incident met Arnauts opgezet was. Volgens haar hebben de leerkrachten schrik dat ook zij het slachtoffer worden van zulke praktijken. Er valt immers weinig aan te doen. In Mariadal zijn er dan wel dozen in de klassen om gsm's in te stoppen tijdens de les, maar sommige leerlingen hebben blijkbaar meerdere toestellen waarmee ze kunnen filmen. Zelf camera's plaatsen lijkt dus de enige oplossing volgens Nelis.

Eerder deze week dook op YouTube een filmpje op waarin een leerkracht in Brugge een 15-jarige jongen sloeg nadat die hem met sneeuwballen had bekogeld.Lees ook: "Scholen beslissen zelf over camera in de klas"

MEEST RECENT