Negen jongeren ontkennen hun aandeel in familievete

Negen jongeren ontkennen hun aandeel in de jarenlange vete die in Hoboken tussen twee Marokkaanse families heeft gewoed.

Jrosquin

Op 26 september 2008 werd er in de Polostraat in Hoboken stevig geknokt tussen leden van twee Marokkaanse families. Daarbij werd een jongeman neergestoken.

Nauwelijks een halfuur later volgde er een gewelddadige wraakactie. Vijftien jongeren bekogelden café Alexiyhut aan de Sint-Bernardse- steenweg met stenen en verkeersborden, omdat ze vermoedden dat de dader van de steekpartij er zat.

De uitbater en een klant geraakten licht gewond. De tussenkomst van de politie bij de raid op café Alexiyhut was de 45ste keer in de ruzie tussen twee Marokkaanse families. Donderdag stonden negen jongeren, verdeeld over de twee families, voor de strafrechter.

Zij vorderde celstraffen tussen acht maanden en twee jaar, gekoppeld aan een boete van 550 euro. De verdediging vroeg of de rechter individuele straffen wilde uitspreken. Het grootste deel van de tenlasteleggingen wordt ontkend. Vonnis op 25 februari.

SDK

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio