Vermoorde Kapellenaar mogelijk slachtoffer roofmoord?

Vermoorde Kapellenaar mogelijk slachtoffer roofmoord?

Vermoorde Kapellenaar mogelijk slachtoffer roofmoord?

Print
Antwerpen - Kapellenaar Dan Dielis (42) werd eind september vermoord in Antwerpen. De speurders zoeken nog steeds naar de dader. Nu wordt gezocht naar nieuwe getuigen.

Dan Dielis (42) uit Kapellen werd zondagmorgen 27 september 2009 om 5.15u vermoord aangetroffen op het trottoir aan de Congresstraat 18 in Antwerpen. Donderdag werd een opsporingsbericht verspreid, in een zoektocht naar getuigen die naar de moordenaar kunnen leiden.

De speurders vermoeden dat Dielis veeleer toevallig het slachtoffer werd van een roofoverval. Hij kreeg een mes in de borst en bezweek even later aan zijn verwondingen. Het opsporingsbericht vermeldt dat Dielis de nacht van zijn dood eerst op stap was in Ekeren en later in café Koekelekoe aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Zijn zwarte Hyundai Santa Fe parkeerde hij aan het Laar.

Toen hij naar huis wilde, kon hij zijn wagen niet meer vinden. Totaal gedesoriënteerd kwam hij tot drie keer terug naar het café. Daar vertrok hij om 3.30u. Meerdere mensen getuigden later van een hoogoplopende ruzie rond 5u ’s morgens op de hoek Constitutiestraat- Congresstraat. Die discussie mét handgemeen ging duidelijk over een autosleutel.

De belager van Dielis is 20 à 25 jaar, mager en kleiner dan 1,70 meter. Hij heeft kort blond haar, mogelijk met gel in piekjes. Hij droeg een lichte blouson en een jeansbroek.

Vaststellingen leerden dat Dielis werd neergestoken nabij nummer 47 en nog wel de overkant van de straat bereikte. Zijn persoonlijke documenten en gsm werden op straat gevonden. De autosleutels niet.

CM

Alle tips zijn welkom via 0800.91.119 of opsporingen@politie.be

Lees meer in de metropooleditie van de vrijdagkrant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio