Lierse kankerpatiënt zoekt kunstenaars die een creatie afstaan

Lierse kankerpatiënt zoekt kunstenaars die een creatie afstaan

Lierse kankerpatiënt zoekt kunstenaars die een creatie afstaan

Print
Lier - Rony Van Oosterwijck uit Lier is een zoektocht naar kunstwerken begonnen. Die wil hij in mei door Walter Grootaers laten veilen ten voordele van de actie Kom op tegen kanker.

"Ik ben lid van 'Lotgenoten Vlaanderen'. Deze vereniging werd in 2007 opgericht en telt (ex-)kankerpatiënten uit heel België", vertelt Rony Van Oosterwijck, zelf ook kankerpatiënt. "Elke jaar nemen we met enkele teams deel aan de Roparun, een loopwedstrijd van 530 kilometer tussen Parijs en Rotterdam. Dit jaar hebben we een team gevormd rond Lierenaars en een aantal geïmporteerde lopersvrienden. De serviceclub Ronde Tafel Lier schonk ons drieduizend euro, waarmee we alvast het inschrijvingsgeld voor de Roparun konden betalen.

"En nu lanceer ik 'Kunst tegen kanker'. Dat project bestaat uit een tentoonstelling van geschonken kunstwerken tijdens drie weekends in april en mei. Op de laatste tentoonstellingsdag zal Walter Grootaers de kunstwerken per opbod veilen. Dit is natuurlijk alleen maar haalbaar als we voldoende kunstenaars vinden die hieraan willen meewerken en die dus één of meer van hun creaties voor het goede doel willen afstaan. Foto's van de geschonken kunstwerken staan vanaf volgende week op onze website, zodat daar het bieden al kan beginnen."

De actie Kunst tegen Kanker krijgt ook de steun van de stad Lier en van de Academie voor Schone Kunsten Lier. "Rony Van Oosterwijck kwam me een tijd geleden over zijn initiatief informeren", zegt academiedirecteur Andrée Charle. "Ik vond het meteen een prachtig idee en ga mijn best doen om onze leerkrachten en leerlingen aan te zetten om kunstwerken af te staan.

Info: 0495-92.31.55, www.kunsttegenkanker.com (vanaf 1 februari)

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio