Unizo wil geen Berlijnse Muur in Lier

Unizo wil geen Berlijnse Muur in Lier

Unizo wil geen Berlijnse Muur in Lier

Print
Lier - Unizo Lier, de Unie van zelfstandige ondernemers, kant zich tegen de plannen van het stadsbestuur om het doorrijdend verkeer in de binnenstad te bannen.

"We hopen dat we het vooropgestelde verkeerscirculatieplan fout begrepen hebben", zegt voorzitter Jos Tobback. "Maar zoals de zaken er nu voorstaan, vrezen we ervoor dat er binnenkort een onzichtbare Berlijnse Muur op onze Grote Markt wordt opgericht, waar geen doorrijden meer bij is. Het autoverkeer maximaal weren, is blijkbaar de nieuwste bijsturing van het reeds omstreden plan. Dit staat in schril contrast met de uitslag van de volksraadpleging, waarbij de kiezer koos voor voldoende toegankelijkheid tot de Grote Markt en de binnenstad."

"Het zijn natuurlijk niet alleen de handelszaken die last zullen hebben bij een verscheurde binnenstad. De bewoners zullen er eveneens dagelijks mee geconfronteerd worden. Stel u voor dat je van het oostelijke deel van de binnenstad via de Rechtestraat niet meer naar het postkantoor of het station kan met de auto, tenzij je de hele stad rondrijdt via de Ring (R16). Hetzelfde geldt voor de bewoners van de westzijde van de Grote Markt. Zij zullen in de toekomst vanuit de Florent Van Cauwenberghstraat de Vismarkt of de Werf al evenmin kunnen bereiken."

"Voor ons is het comfort van de Lierenaar belangrijker dan het stukje sluikverkeer dat het centrum mogelijkerwijs passeert. Niemand kan trouwens met zekerheid zeggen of het verkeer zo maar door Lier rijdt zonder enige korte handeling in de binnenstad te hebben verricht!" stelt Jos Tobback.

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio