"Drie meisjes per dag bekeren zich tot islam"

De eerste aflevering van 'In Godsnaam', de nieuwe reportagereeks van journaliste Annemie Struyf zorgde al meteen voor heel wat beroering. Daarin werd gefocust op een organisatie die Vlaamse meisjes helpt te bekeren tot moslimma's.

Jrosquin

Volgens Al Minara, een organisatie van bekeerde moslims, kiezen elke dag drie Vlaamse meisjes voor de islam, wat neer komt op meer dan duizend per jaar. Een van de spilfiguren binnen die organisatie blijkt Nordine Taouil (foto) te zijn, de Imam die in de spotlights kwam te staan tijdens de heisa over het hoofddoekenverbod op school.


Hebt u enige banden (gehad) met Al Minara, of een gelijkaardige organisatie, en wilt u daar - eventueel anoniem - over getuigen? Contacteer ons dan via reacties@concentra.be!

Struyf kreeg een inkijk in de organisatie, maar toen ze doorvroeg op de Saudische geldschieter van de organisatie werd haar kordaat gevraagd om de filmcamera op te bergen.

De uitzending zorgde ook voor een gerechtelijk actie. De stad Gent heropent een onderzoek naar een moslimman die in de uitzending toegaf dat hij loog over zijn identiteit om zo te kunnen trouwen met een Vlaams meisje. Vermoed wordt dat het gaat om een schijnhuwelijk.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio