Alex Vercauteren na 10 jaar op vrije voeten

Alex Vercauteren na 10 jaar op vrije voeten

Alex Vercauteren na 10 jaar op vrije voeten

Print
Alex Vercauteren, de opdrachtgever van de maffiamoord op veearts Karel Van Noppen, staat vandaag of ten laatste morgen op vrije voeten. De familie van de vermoorde veearts tekent geen verzet aan. "Iedereen verdient een tweede kans," redeneert Karels broer Flor Van Noppen (foto).

In de moordzaak werden vier mannen veroordeeld. Vercauteren is de derde die vrijkomt. Ook bij de vrijlating van de andere twee daders - Albert Barrez die de trekker overhaalde en tussenpersoon Germain Daenen - tekende Van Noppens familie geen verzet aan.

Vercauteren was veroordeeld tot 30 jaar cel. Hij komt nu na tien jaar vervroegd vrij. Vercauteren mocht sinds al 2 december 2009 overdag gaan werken. Voor de strafuitvoeringsrechtbank, die over zijn vrijlating besliste, zei Vercauteren dat hij nu een anoniem leven wil leiden.

De organisator van de moord Carl De Schutter kreeg 25 jaar cel en zit nog vast. Karel Van Noppen voerde een eenzame kruistocht tegen de hormonenmaffia en werd op 20 februari 1995 koelbloedig vermoord.

MEEST RECENT