Dagboek van een stad

Dagboek van een stad

Dagboek van een stad

Print
Antwerpen - Al bijna twee jaar lang, sinds februari 2008, telt Antwerpen op het internet het enige tijdboek van een stad: Charmantwerpen.be. Elke dag opnieuw wordt het verhaal van onze metropool er bijgehouden en verteld in kleur en beeld door Danny Braem (54). De dagboekfotograaf van dienst kijkt tevreden terug en enthousiast vooruit.

Danny Braem: "Het idee van deze kroniek, een dagboek in beeld, is eigenlijk vanzelf gekomen. Ik loop of fiets elke dag door de stad, van thuis naar mijn werk in de KBC-toren en terug, en tijdens dat pendelen viel het me op hoe een stad als Antwerpen voortdurend verandert en altijd in beweging is. Elke dag ontdekte ik nieuwe dingen, ontmoette ik andere mensen, en omdat niemand anders dat blijkbaar registreerde, besloot ik het zelf te doen."

Met elke dag één foto?
Braem: "Minimum (lacht). En maximum vijf. Kijk, ik ga nooit planmatig te werk maar kijk gewoon rond en vind mijn onderwerpen ad random, zoals ik ze door mijn lens ontdek. Soms zijn het kleine details waar haastige voorbijgangers niet eens op letten - een weerspiegeling in een etalage, een briefje op een deur- en soms zijn het de voorbijgangers zelf of een gebeurtenis onderweg. Het enige wat ik mezelf opleg is om elke dag -zonder uitzondering- foto's op charmantwerpen te posten. Een dagboek moet immers dagvers zijn."

Bewerk je soms een foto die je neemt?
Braem: "Dat doe ik bewust nooit. Alles wat op mijn foto's staat is puur het moment zelve. Vandaar dat ik liefst overdag mijn foto's neem. 's Avonds moet je eerst het toestel instellen en dan is het spontane van het ogenblik toch al voorbij."

Staat er een einddatum op Charmantwerpen?
Braem: "Zolang ik het graag doe, alleszins niet. Moest ik echter merken dat ik mezelf begin te herhalen of gewoon geen originele invalshoeken meer vind, dan stop ik meteen. Gelukkig is die kans hierop zo goed als nihil. Antwerpen als stad is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie."

In cijfers en getallen

Hoeveel foto's telt de site ondertussen?
Braem: Na bijna 2 jaar 2.511, en dat is een selectie uit plusminus 10.000 foto's die ik ondertussen genomen heb.

Wat is je favoriete, leukste, gekste foto?
Braem: De foto's die gepost werden op 8/06/2009, 15/06/2008, en 22/04/2008.

Hoeveel hits telt de site?
Braem: Gemiddeld 66.558 per maand, maar dat gaat in stijgende lijn.

Hoelang ga je nog door met Charmantwerpen.be
Braem:Stel tot mijn 75ste, dat zijn dan nog een 17.000 foto's die ik moet posten…

Andere fotosites over Antwerpen

Hier vind je het brabo-archief met oud-Antwerpen in foto's, en vergeleken met nu.

Het Digitaal Stadsarchief Antwerpen

Alles over Antwerpen in tekst en beeld

Een site van Nederlandse Antwerpen-fans

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio