Antwerpenaren zetten zich in voor Haïti. U ook?

Print

Antwerpenaren zetten zich in voor Haïti. U ook?

Antwerpen - Vlaanderen loopt helemaal warm voor inzamelacties voor het door een zware aardbeving getroffen Haïti. Zeker na de televisieshow van donderdag en de radio 1212-actie op vrijdag regent het aan iniatieven om de miljoenen getroffen Haïtianen financieel te steunen.

Haïtiaanse kunst voor Haïti: Op woensdag 27 januari, in samenwerking met Ketnet, De Dagen en Stichting Lezen

Lees ook: Onze reporters richting Haïti

STANDPUNT: Iedereen op de bres voor Haïti


Organiseert u zelf een benefiet?
Laat het weten op gvaregiometropool@concentra.be

Zet u zelf een actie op het getouw? Dan kan u bellen naar 0800-11.163

Storten kan op de rekening van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, de actie Haïti Lavi 12-12.


Ook in de Antwerpse regio worden heel wat acties op het getouw gezet, zoals onderstaande:

> Aartselaar: Protime stort geld
In juni 2009 is Protime verhuisd. Het gebouw werd feestelijk ingehuldigd tijdens een openingsreceptie. Aan de genodigden werd gevraagd om geen geschenken mee te brengen maar, indien gewenst, wel geld te storten voor een goed doel.
Daarom werd het bedrag van 840€ op rekening 12-12 overgeschreven. In het bedrijf werd ook een inzameling gehouden onder medewekers. De totale opbrengst hiervan wordt eveneens later overgemaakt.

> Antwerpen: concert

‘Zing mee met Antwerpen voor Haïti’ vindt aanstaande woensdag plaats op de Groenplaats. Voor vijf euro kun je vanaf 17.15 uur genieten van topdeejays en mini-optredens van Sandrine, Sylver en De Strangers.
Kan je er niet bij zijn? Dan kun je storten op rekeningnummer: 733-0380347-40 ’Antwerpen voor Haïti’

> Antwerpen: koekjes

Bij basisschool Musica verkopen de kinderen koekjes voor Haïti.

> District Antwerpen: Raad schenkt geld
De districtsraad Antwerpen schenkt 5000 euro aan de slachtoffers van Haïti.

> Antwerpen: jam

Buster Special Haïti Jam wordt 21 januari om 21.30u gehouden. met Babl (toetsen), Roberto Mercurio (bas), Patrick Dorcean (drums). Ook Brahim, Frank Peeters, Sandrine, Els Deschepper, Monique Harcum (Mo & Grazz), Jean Bosco Safari, Coco Jr, Hervé Martens en Sofie doen mee .

Open voor alle muzikanten. Breng wel je instrument mee! Laat weten of je komt! Buster, Kaasrui 1, Antwerpen
Tel 03/232.51.53 – 0497/71.81.33 (bellen tussen 13 en 18u)
info@busterpodium.be – www.busterpodium.be

> Antwerpen: Spaghettislag
De leerlingen van het Technicum Noord hebben in allerijl een actie in elkaar gestoken om Haïti te steunen. Nu donderdag tijdens de middag (van 11.50u tot 13u) kan je spaghetti komen eten in de refter van de school. Reserveren mag, maar is niet nodig. Leerlingen betalen 1,50 voor een bord, anderen 3 euro.

Info:Technicum Noord Antwerpen, Londenstraat 43, 0475-47.47.88

> Antwerpen: leerlingen doen pannekoekenbak
Volgende week organiseren de leerlingen van leefschool Toverbol in Antwerpeb een pannekoekenbak. De opbrengst zou aanvankelijk naar de schoolreis gaan zodat de kinderen zelf minder moeten betalen.
Maar ze hebben zelf beslist van de opbrengst aan Haïti te schenken.
De pannekoekenbak zal doorgaan op donderdag 28 januari.

> Zurenborg (Antwerpen): Koekjesverkoop
Morgen verkopen kleuters 3de kleuterklas De Dageraad (Zurenborg) zelfgebakken koekjes tvv. Haiti.

> Zurenborg (Antwerpen): Leonardo Lyceum Pestalozzi
Vanaf februari tot april organiseren we verschillende acties:
- februari: valetijnspestje (feest voor en door leerlingen en leerkrachten)
- maart: paasontbijt
- april: de 10 miles als sponsorloop
- In mei houden we dan nog een afsluitende benefietavond voor alle leerlingen, leerkrachten, ouders en sponsors. Op deze avond maken we dan ook bekend hoeveel geld onze school heeft ingezameld.

> Antwerpen: Jobkitchen.be staat geld af
Gedurende de resterende maand januari tot de helft van februari zullen we geld overmaken naar 12-12. Per geplaatste personeelsadvertentie op Jobkitchen.be zullen we 50% afdragen en zó ons steentje bij te dragen voor de wederopbouw van dit prachtige land.

> Antwerpen: wafelverkoop
Het internaat 't Kwadraat gaat wafels verkopen voor Haïti

> Antwerpen: katapultschieten
Nu zaterdag 23 januari organiseren we op St.Jansvlietplein (aan de voetgangerstunnel) met de Vlaamse KatapultBond een "Schieten voor Haïti". Iedereen kan op een veilige manier komen katapultschieten onder begeleiding van Belgische en Europese Kampioenen. Laat je jeugd terug opborrelen en beoefen deze sport met echte katapulten. Iedereen is welkom, mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

> Antwerpen: Carwash Het stedelijk centrum voor leren en werken CDO NOORD onderneemt allerlei acties zoals carwash om geld in te zamelen.
Bovendien worden alle winsten uit verkoop, haartooi en catering van een hele week overgemaakt.
Alles verloopt gecoördineerd en wordt gevisualiseerd middels een grote plaat op de recreatie waarop een spaarvarken geschilderd is. Fotokopies van eurobiljetten worden daarop gekleefd om te visualiseren wat de stand van zaken is.

Uiteraard wordt er in de lessen PAV de nodige aandacht besteed aan de ramp en de hulpverlening. Ons streefdoel is € 1 000,00!

> Provincie Antwerpen:
“Wij schenken een bedrag van 25.000 euro aan Cunina”, zegt Dieter Goossens van de dienst Noord-Zuidbeleid van de provincie. “In het verleden hebben we ook al vaak projecten van Jan Hoet gesteund.”

> Antwerpen: Pidpa stort geld
Het Provinciale en Intercommunale drinkwaterbedrijf van de provincie Antwerpen heeft 10.000 euro gestort op rekening van Haïti 12-12

> Bisdom Antwerpen: geld
Het Diocesaan Noodfonds heeft 25.000 euro overgemaakt aan Caritas International. Op 22 januari om 20 u gaat de bisschop in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal een gebedswake voor. De bisschop roept de parochies op om tijdens de vieringen volgend weekend een omhaling te doen voor Haïti.

> Berlaar: zitpenningen afgestaan
De gemeenteraadsleden van de gemeente Berlaar beloven hun zitpenning voor de gemeenteraad van januari te storten aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Gemeenteraadslid Dirk Aras (Vlaams Belang) vroeg wel dat zijn fractie mocht storten voor Rode Kruis Vlaanderen. 400 euro gemeentelijk geld bestemd voor ontwikkelingssamenwerking gaat ook naar Haïti.

> Bevel: wafelverkoop

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van Basisschool Kinderpad in Bevel verkopen op donderdag 21 en vrijdag 22 januari zelfgebakken wafeltjes aan hun schoolpoort. Er zijn meer dan 600 zakjes gemaakt en deze verkopen ze aan 2 euro. De opbrengst gaat volledig naar Haïti!

> Beveren: Benefietfuif
Daarom organiseert het jeugdcentrum op vrijdag 22 januari een benefietfuif ten voordele van de slachtoffers. De inkom bedraagt 2 euro. Kom dus vanaf 21 uur naar het jeugdhuis en feest er op los voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar slachtofferhulp.

De school Sint-Maarten wil als actie de afstand tussen Beveren en Port-au-Prince overbruggen: 7503 kilometer. In de hal van de school werd immers een batterij fietsen op rollen opgesteld en iedere leerling en schoolmedewerker kan vijf minuten de fiets op om kilometers te malen en tegelijk Euro’s in de kas te rijden. Eén euro per minuut en x aantal kilometers per minuut afhankelijk van de benen van de fietser. Met zo’n 700 jonge en 'eeuwig jonge' fietsers samen moet dat uiteindelijk een behoorlijke som opleveren die bezorgd zal worden aan de projecten van Broederlijk Delen voor wederopbouw en ontwikkeling in Haïti.

> Boechout: Haïtimenu

Restaurant De Lisper heeft vanaf vandaag, en gedurende twee weken, een Haïtimenu op de kaart staan. Voor twee personen betaal je 48 euro, wijnen inbegrepen. De helft daarvan wordt gestort op de rekening van Cunina voor de actie Gazet van Antwerpen steunt Haïti. Reserveren kan via www.delisper.be

> Bonheiden: jazzconcert

In samenwerking met het GC ’t Blikveld en het gemeentebestuur van Bonheiden, de vzw De Jazzzolder en de vzw Brussels Jazz Orchestra wordt er door het organiseren van een jazzfestival geld ingezameld. U kan het volledige programma raadplegen op de speciale website www.jazzforhaiti.be (online vanaf vrijdag 29/1/10)

> Borgerhout: Dandyliar en Trix: concert
De groep en het muziekcentrum slaan de handen in elkaar voor een concert waarvan de opbrengst integraal naar het Rode Kruis gaat. Dandyliar won het recente Frappant- Pop. Onder meer een optreden in de Gentse Handelsbeurs ten voordele van Music For Life was de beloning.
Voor dit concert moest de Antwerpse groep jammer genoeg verstek geven omdat voorman Farid Zahnoun half december in het buitenland vertoefde. De groep beloofde een compensatie en combineert de voorstelling aan het grote publiek op 5 februari daarom met dit benefietconcert.
Trix, Noordersingel 28, Borgerhout, www.trixonline.be

> Brasschaat: Varkensvleesverkoop
De opbrengst van de jaarlijkse verkoop van varkenskoppen en varkensvlees in de Sint-Antoniuskerk gaat deze keer naar de slachtoffers in Haïti. Er werd dit jaar 470 euro verzameld.

> Brasschaat: Winterhappening
De kinderen van Gibo Mariaburg, de Brasschaatse gemeenteschool aan de Annadreef, houden vrijdag na schooltijd hun winterhappening. De daarbij horende speelgoedverkoop zou eigenlijk geld moeten opbrengen voor de boeren van Bolivië. Maar omdat ze zo zijn aangegrepen door de ramp in Haïti, vonden de kinderen het beter het geld daaraan te besteden. Op de winterhappening verbroederen ouders, schoolteam en kinderen in een gezellige, winterse sfeer. Iedereen helpt ook mee aan de voorbereiding van dit openluchtfeestje.

> Brasschaat
School KTA te Brasschaat verkoopt op maandag 25/01 plakjes cake ten voordele van Haitï. De plakjes worden verkocht aan 50 cent per stuk aan leerlingen en leerkrachten.

> Brasschaat: Sint-Michielscollege
De leerlingen van het vierde leerjaar Sint-Michielscollege te Brasschaat maken er een heuse Haïtinamiddag van met de volgende activiteiten op zaterdag 30 januari van 14-16u:
- floorball wedstrijd in de school met een cafetaria.
- het centrum van Brasschaat overdonderd door ‘bewegende standbeelden’.
- Een relaxzetel voor de vermoeide, shoppende Brasschatenaar.
- Een groep kinderen doet een danspasje op het Kerkplein

> Broechem: Restaurantweekend
Het woon-en zorgcentrum Czagani, te Broechem organiseert dit weekend een restaurantweekend.
Zaterdag en zondag kan je langskomen om te eten. Je kan er stoofvlees met frieten en verse groentjes eten voor 12 euro. Of friet met curryworst voor 6 euro.
Je bent welkom in de feestzaal van het WZC Czagani, kapelstraat 64 in Broechem.
Het restaurant is geopend van 13 uur tot 15 uur en van 17 uur tot 19 uur. En dit zowel op zaterdag als op zondag.

> Broechem: popcornverkoop
Het 6de leerjaar van de Gemeentelijke Lagere School De Sleutel in Broechem verkoopt tijdens de speeltijd popcorn ten voordele van Haïti.
De leerlingen betalen per potje popcorn €1. De opbrengst van deze popcornslag gaat integraal naar Haïti.

> Dendermonde: meerdere acties

De gemeenteschool van Appels organiseert op zaterdag 23 en zondag 24 januari van 14 tot 17 uur een carwash op de speelplaats, Heirstraat 61 te Appels tegen de prijs van 5 EUR. De gemeenteschool van Schoonaarde organiseert in de maand maart een rommelmarkt voor en door kinderen en de gemeenteschool van Oudegem organiseert een sponsortocht waarbij een deel ten voordele van Haïti

> Deurne: inkomgelden
Sint Jan Basket Antwerpen zal de volledige inkomgelden van volgende wedstrijd doorstorten naar het fonds voor de slachtoffers van Haïti.
zaterdag 23 januari om 20.30u
Sint Jan Basket Antwerpen - Nijvel

> Deurne: Lyceum
De leerlingen van het Lyceum verkopen zelfgemaakte gedichten in een mooi versierde kader of een theelichthouder met een gedicht rond. Deze spullen worden te koop aangeboden onder het motto ‘Poetry for Haiti!’

Op gedichtendag, donderdag 28 januari 2010, wordt alles in elkaar geknutseld. Dit gebeurt tussen 10u00 en 12u00 met alle lln van onze school!

> Deurne: zingen voor Haïti
Hei Pasoep is een strijdkoor uit Deurne, wij zingen een benefiet in de St. Jozefkerk, Boekenberglei in Deurne op vrijdag 26 februari om 20 uur. Op het programma: wereldmuziek, zeker een aanrader!

> Edegem: workout

Wellnesscenter Ter Elst organiseert op zondag 31 januari een workout. De dag start om 10u. Je kan kiezen uit verschillende workouts van een half uur, waarvoor je telkens 5 euro betaalt. Een volledige dag deelnemen kost 30 euro. Alle opbrengsten van de dag gaan naar Haïti.

> Evergem: meerdere acties

Evergem plant al reeds meer dan 10 acties. Zo is er onder andere een appelsienenverkoop, een poëzienamiddag, een koekjesverkoop en een fakkeltocht. Meer info is te vinden op: www.evergem.be/haiti

> Geel: Run for Haïti

Dat de kinderen van de Vrije Basisschool St. Dimpna organiseren vrijdag 29 janauri een "Run for Haïti". Alle leerlingen van de school, kleuters-lagere school-wijkscholen, zetten hun beste beentje voor. Het ingezamelde geld overhandigen we aan Cunina Geel. Cunina is reeds 20 jaar actief in Haïti. Alleen al in Port-au-Prince volgen 150 kinderen dankzij Cunina onderwijs.

> Gooreind: meerdere acties

De drie Gooreindse scholen ’t Scholeke, Mater Dei en Klim Op hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren samen een wafelverkoop ten voordele van de slachtoffers in Haïti. Mensen die niets met de school te maken hebben maar toch hun steentje wensen bij te dragen kunnen wafels komen bestellen op één van de drie scholen. Ze kosten 5 euro per doos en je hebt de keuze uit vanille- en/of chocoladewafels. Actie tem 27 januari.

Gooreind VV organiseerde ter gelegenheid van de topper tegen Mariekerke zondag een benefietactie ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Speciaal voor deze actie werd een jeneverkraampje geopend waar naast jenever, ook gebakken frikadellen te koop werden aangeboden. Gooreind VV zal de opbrengst integraal overmaken aan de actie voor de slachtoffers van Haiti.

> Hamme: meerdere acties

Het gemeentebestuur schenkt een deel van het budget 2010 dat is voorbehouden aan onverwachte noodhulp aan Haïti. Het bedrag wordt later vastgelegd. Ook de basisschool Sint-Jozef Zouaaf organiseert dinsdag 26 januari een pannenkoekenbak. De opbrengst van de jaarlijkse vastenactie gaat dit jaar uitzonderlijk naar Haïti. Er wordt een muntentapijt mee gelegd.

Dinsdagnamiddag 26 januari starten de leerlingen van leefschool ’t Veertje een geldinzameling voor Haïti. Zij maken een reuzengrote spaarpot die ze vullen met centen uit hun eigen spaarpot tijdens het wekelijks forum op de school. Met krantenknipsels en tekeningen beplakken ze de spaarpot. Op Donderdagnamiddag 28 januari maken alle kleuters van basisschool De Veerman koekjes. Ze maken zelf de deeg en vormen en verpakken de koekjes. Vrijdag 29 januari om 15u verkopen ze koekjes aan ouders en sympathisanten.

> Heist-op-den-Berg: Rode Kruis.

Het Rode kruis plaatst bij verschillende bakkers en slager in de gemeente collectebussen voor Haïti. Voor warenhuizen zullen vrijzilligers in het weekend van 22 tot 24 januari balpennen, potloden en post-its verkopen voor vijf euro. Tijdens de bloedinzameling in Zonderschot op 20 januari en tijdens de bloedinzameling op station Heist van 27 januari kunnen mensen vijf euro doneren voor Haïti.

> Heist-op-den-berg: waterverkoop

Leerlingen van leefschool Pluishoek verkopen dinsdag 19 januari vanaf 13u flesjes aan de deur. De flesjes, met een zelfgetekende wikkel, worden voor één euro per stuk verkocht. De opbrengst gaat naar 12-12.

> Heist-op-den-Berg: Pannekoekenverkoop
Donderdag 21 en vrijdag 22 junari telkens van 15 tot 16u. houden de 8-11-jarigen van Freinetschool Triangel in een tent aan de schoolpoort, Kleine Steenweg 33 te Booischot, een verkoop van pannenkoeken aan 1 euro en warme chocomelk aan een 0,50 euro t.v.v. de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Hun winkeltje kreeg de naam "S.O.S. Haïti".

Het Sint-Jozefscollege in Herentals zamelt deze week geld in voor de slachtoffers van de aardbeving.

> Herentals: centjes tellen voor Haïti
Het Francesco-Paviljoen,deel van de KOSH-scholengemeenscap van Herentals doet "centjes tellen" voor Haïti. Iedereen telt mee, de kleine centjes, die voor ons zo goed als niks waard zijn worden samengebracht een flinke bijdrage voor de heropbouw van het opvangtehuis van Cunina!

> Hoogstraten: deSter
deSter wil HAITI steunen en organiseert daarom een `benefiet-verkoop` waarvan de opbrengst integraal naar HAITI gaat. Een groot aantal deSter-artikelen worden aangeboden aan het personeel, vrienden en kennissen (38 items). Deze actie loopt gedurende 1 week en wij verwachten een massale steun!

Leerkrachten van het Instituut Spijker sluiten zich 5 februari op in de glazen gang van de school en draaien verzoeknummertjes voor de leerlingen. De actie bracht nu al 900 euro op. Diezelfde dag start de lesmarathon die ook georganiseerd wordt ten voordele van Haïti, deze zal duren tot zaterdag 6 februari om 8.30 uur en worden bijgewoond door vrijwilligers.

> Hoogstraten: Instituut Spijker steunt Haïti
De leerkrachten sluiten zich op 5 februari op in de Glazen Gang, van waaruit ze plaatjes zullen draaien die aangevraagd worden door de leerlingen.
Diezelfde ochtend start een lesmarathon van 24 uur, die stopt op zaterdag 6/02 om 08u30.

> Kalmthout: broodjesbuffet
Ann Francken en Patrick Broos organiseren op zondag 21 februari een broodjesbuffet ten voordele van het getroffen land in de parochiezaal van Achterbroek aan de Achterbroeksteenweg 209 tussen 11 en 14u of tussen 16 en 19u. Verse soep, broodjes- en dessertenbuffet kosten elf euro voor volwassenen, zes euro voor kids jonger dan tien.
Inschrijven vóór 15 februari:
03-677.32.48
ann.francken@euphonynet.be

> Kalmthout: Gemeente steunt
Het college van burgemeester en schepenen besliste om 3.700 euro te storten voor Haïti. Eén derde van dat bedrag komt van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).

Op zondag 7 februari wordt er gewandeld voor Haïti op de Kalmthoutse Heide. Afspraak om 14u op de parking van het educatiecentrum De Vroente, Putsesteenweg, 129 in Kalmthout. De wandeling duurt tot +/- 16u. Inschrijven: Mieke Govaerts via 03/669.91.46 (tussen 19u en 22u) of via miegovaerts@skynet.be

> Kapellen: geld gestort
Het college heeft beslist om 5.000 euro over te maken op het gezamenlijk rekeningnummer 12-12.

> Kapellen: Open Vld schenkt 2.000 euro
De Open Vld-mandatarissen van Kapellen hebben nog een extra bijdrage gestort voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.
Burgemeester Dirk Van Mechelen, de schepenen, de gemeenteraadsleden, OCMW-voorzitter An Stokmans en de OCMW-raadsleden hebben allemaal een eigen bijdrage gestort als noodhulp.
In totaal werd een bedrag van 2.000 opgehaald bij de mandatarissen en overgemaakt aan de actie 12-12.

> Kasterlee: concert

In ’De klaveren drie’ wordt 29 januari een benefietconcert gehouden. Ook wandelt ’Johnny Tiger’ begin april achthonderd kilometer naar Santiago de Compostella. Mensen kunnen hem sponsoren door geld te storten op de rekening van 1212
000 - 0000012-12.

Afgelopen zaterdag werd bij een inzamelactie tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van CD&V Kasterlee 900 euro bijeengebracht.

blog.seniorennet.be/tigerjohnny

> Kieldrecht: Start to run
Ook de leerkrachten en leerlingen van VBS 'De Kreek' willen zich extra inzetten voor de slachtoffers. Daarom organiseert de school op donderdag 21 januari en vrijdag 22 januari, tijdens de turnlessen, een 'Start to run' voor Haïti.
De leerlingen van de 1e graad lopen elk 400 m, 2e graad 800 m en 3e graad en leerkrachten 1200 m. . Ouders kunnen hun kinderen sponsoren voor hun inzet. De totale opbrengst van deze marathonloop werd integraal gestort op de rekening 000-0000012-12.

> Kontich: Haïtiaanse schilderkunst geveild
Inge De Buschere (23) uit Kontich veilt twee schilderijen die ze vorig jaar kreeg van de Haïtiaanse architect François Laroche (58).

Haïtiaanse schilderijen geveild voor Haïti

> Kontich: Quiz
Jong Vld Kontich-Waarloos heeft besloten om de opbrengst van zijn eerste algemene quiz in samenwerking met het Willemsfonds meteen te schenken aan de slachtoffers en reddingsoperaties in Haïti. Deelnemen kan tegen 10 euro met teams van vier tot zes personen. De quiz vindt plaats op vrijdag 5 februari vanaf 20u in de feestzaal van het Sint-Ritacollege.

jongvldkontich@hotmail.com

> Kontich: pannekoekenverkoop
Het SJI organiseert een pannekoekenverkoop in het Sint-Jozef Instituut. Dit gaat door op 26/01/2010 op de speelplaats tussen 12 en 13 uur.

> Kontich: frietverkoop
Woensdag en vrijdag slaan de leerlingen en leerkrachten van het Vrij Technisch Instituut de handen in elkaar voor een frietenverkoop ten voordele van Haïti. Tijdens twee middagen staat er een heus frietkraam in de school. De actie wordt vrijdagnamiddag afgesloten met een fotomoment waarbij de leerlingen de Haïtiaanse vlag zullen vormen. Burgemeester Blommaerts komt zijn steun betuigen.

> Kontich: quiz

Jong Vld Kontich-Waarloos heeft besloten om de opbrengst van zijn eerste algemene quiz in samenwerking met het Willemsfonds meteen te schenken aan de slachtoffers en reddingsoperaties in Haïti. Deelnemen kan tegen 10 euro met teams van vier tot zes personen. De quiz vindt plaats op vrijdag 5 februari vanaf 20u in de feestzaal van het Sint-Ritacollege. jongvldkontich@hotmail.com

> Lier: inzameling

Ludo Peeters, Paul Wouters en Christiane Talboom uit Koningshooikt (Lier) houden een geldinzamelactie voor de slachtoffers van de aardbeving. Paul Wouters organiseert op zaterdag 23 januari vanaf 19u een benefietfeest met een DJ en enkele optredens voor zijn café in de Dorpsstraat.
Info: 03-482.31.49, 0477-36.87.23
Rekeningnummer: BE 2073 1008 650 856

> Lier: Leerlingen zamelen geld in
De leerlingen van het VTI Lier organiseren nu vrijdag 22/01/10 tussen 12u en 15u30 een geldinzameling. Hun doel is om zo veel mogelijk geld bijeen te krijgen op 2 manieren:
- De leerkrachten kunnen hun wagen laten wassen tijdens de carwash voor minimum €5.
- De leerlingen wordt gevraagd om bv. eens geen broodje te bestellen, maar zelf boterhammetjes mee te brengen, of om een drankje minder uit de automaat te halen en het uitgespaarde geld in de collectebussen die in de school staan te steken.

> Malle: Badmintonclub steunt Haïti
Badminton Club Malle geeft 510,00 € rechtstreekse steun aan het project van van Jan Hoet.
Meer info terug te vinden op http://haiti.hsquared.be Storten kan op: SOS-scheut rekening # 000-0901974-68 met mededeling "voor project 02.509.008 / F.J.-P.S. / Hoet Jan / Delmas-Ha" Fiscaal attest wordt afgeleverd vanaf 30,00 €

> Machelen: 9.025 van de gemeente

De gemeenteraadsleden beslisten gisteren om vanwege de gemeente Machelen de som van 5.000 euro te storten op de rekening van Haïti Lavi. Daar bovenop staan de gemeenteraadsleden ook hun zitpenningen van de gemeenteraad van januari af. Dit betekent nog eens een extra bedrag van 4.025 euro. In totaal dus goed voor 9.025 euro.

> Mechelen: bioscoop

Cinemaketen Utopolis geeft deze woensdag per bezoeker van de avondvoorstellingen om 19u45 in de complexen van Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel één euro aan het getroffen eiland.

> Mechelen: benefietconcert
Stad Mechelen en vzw Mechelse Feesten organiseren samen een benefiet voor Haïti op zondag 24 januari.
Plaats van dit evenement: Grote Markt van 14.00 tot 17.00 uur.
De vzw MF doet een beroep op de talrijke medewerkers van de evenementen Maanrock, ParkPoP enz. Zowel leveranciers, een boekingskantoor, artiesten als een 30-tal medewerkers op het terrein hebben toegezegd om gratis hun medewerking te verlenen aan deze organisatie.
Er zal een toegangsprijs gevraagd worden en de volledige winst op de drankverkoop wordt afgedragen op het rekeningnummer 000-0000012-12 van "HAITI LAVI 12-12".

Onder meer Gunter Neefs, Jo Lemaire, Brahim, Coco jr., Els De Schepper en Paul Michiels zullen een optreden geven

Basisschool De Bel nodigt iedereen uit om pannenkoeken te komen eten aan 2 euro per stuk. De opbrengst gaat naar de slachtoffers in Haïti. De firma Jero-Rent zet gratis springkastelen op het schoolplein. Het eetfestijn gaat door op woensdag 27 januari van 12u15 tot 18u in de Peter Benoitstraat 2a in Muizen.

> Merksem: schoolkrant

De kinderen van basisschool Melgesdreef in Merksem maakten een speciale editie van hun schoolkrant over de ramp. De verkoop van het krantje leverde ruim 2.000 euro op. De opbrengsten gaan naar het Rode Kruis.

> Mol: website voor Haïti

SchoolBORD, een website waardoor je terug in contact kan geraken met je oude klasgenoten, schenkt 1 euro aan de actie Haïti Lavi 12-12 voor elk nieuw lid dat zich inschrijft.

Joëllyn Melaerts (8 jaar) zit op de Europese school in Mol en heeft zelfgemaakte koekjes gebakken en popcorn gemaakt om op straat te verkopen. Alle kindjes in mijn klas zullen ook T shirts “voor Haïti” aan hebben.

> Mortsel: Zumba en lampionnentocht

De school Rozenregen Mortsel organiseert vrijdag 30 januari om 19 uur een lampionnentocht voor Haïti. Er wordt rondgegaan met collectebussen, terwijl de kindjes pannenkoeken eten en de ouders iets kunnen drinken aan de toog. De volledige opbrengst gaat naar Haïti.

De ouderwerkgroep van Ten Dorpe in de Theofiel Reynlaan te Mortsel, organiseert op 31 januari een initiatie Zumba met juf Evi. "Zumbaïti" van 14u tot 15u15. De opbrengst van de inkom gaat volledig naar 12-12.

> Nijlen: storting

Het Nijlens Comité voor Ontwikkelingssamenwerking en de gemeente maken 1.500 euro over aan Unicef, Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis.

> Nijlen: spaarpot in gemeentehuis
In het gemeentehuis staat een spaarpot waar iedereen die het wil een bijdrage kan doen voor Haïti.

> Onze Lieve Vrouw Waver
In het Instituut Sint Lutgardis te Onze Lieve Vrouw Waver wordt nu vrijdag 22 januari een uniformloze dag georganiseerd. Elke leerling die twee euro betaalt hoeft op vrijdag geen uniform te dragen. De opbrengst gaat naar Haïti. Als elke leerling deelneemt aan de actie brengt deze actie 3.000 euro op.

> Overmere: fanfare

Koninklijke Fanfare ‘De Verenigde Vrienden’ Overmere schenkt de opbrengst van de programmaboekjes t.g.v. het 20ste Nieuwjaarsconcert (22-23 januari, 20 uur gemeentelijke feestzaal Overmere) aan 12-12 voor de wederopbouw van Haiti.

> Putte: ballonactie
Basisschool dr. Jozef Weyns van Beerzel organiseert een “ballonactie”. Voor elke bijdrage krijgt de leerling een ballon die vrijdag 5 februari om 10.30u. gezamenlijk opgelaten wordt. De ballonnen zijn in de kleuren van de vlag van Haïti. De opbrengst gaat naar “Finado” voor de heropbouw van een schoolje in Haïti te helpen financieren.

> Ranst: Zingen voor Haïti
De kleuters en het 1ste leerjaar van Annuncia Instituut te Ranst zingen op vrijdag 29/01/2010 om 15u de longen uit hun lijf voor Haïti.
Tijdens dit spektakel wordt er ook soep en cake verkocht.

> Retie: schenkt 4 243,00 EUR aan Haïti

Het schepencollege heeft in zitting van 22 januari beslist om 4 243,00 EUR te schenken aan Haïti Lavi 12-12. Dit bedrag komt overeen met 1,00 EUR per Reties gezin.

> Schelle: Rupel Schlager Parade

In San Marco Village wordt op zondag 7 maart ten voordele van Haïti Lavi 12-12 een verlengstuk gebreid aan de Rupel Schlager Parade. Na de optredens in de namiddag volgt een grote benefietavond met een aantal Vlaamse artiesten. Op de affiche staan onder meer al De Romeo’s, Luc Caals, Nathalie Tané, Ivann en Jo Vally. Alle inkomsten worden geschonken aan de actie, evenals de opbrengst van de tombola tijdens de schlagerparade”, zegt organisator Dirk Coryn. Tickets voor de benefietavond die begint om 20u, kosten 10 euro.

> Schilde: schenkt 2500 euro aan Haïti

De ramp in Haïti laat de gemeente Schilde niet onberoerd. Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen, besliste de gemeenteraad, tijdens de zitting van 18 januari om een financiële bijdrage te schenken aan de humanitaire hulp in Haïti. Een bedrag van 1.000 euro gaat naar de opvang van daklozen en 1.500 euro wordt gestort aan de organisatie 'Dokters van de Wereld’.

> Schilde: maaltijdcheques voor Haïti
Het gemeentepersoneel zet zich in voor deze mensen door één symbolische maaltijdcheque af te geven. Dit bedrag zal aan het project 'SOS Heropbouw Haïti' overgemaakt worden.

> Schoten: benefietconcert
Ook Schoten steunt Haïti. Op 6 februari is er een benefietconcert in de Sint-Cordulakerk, op 14 februari een Valentijnsontbijt voor Haïti.

> Sint-Gillis-Waas: Oxfam

Oxfam SGW onderneemt samen met de duurzaamheidambtenaar van Sint-Gillis-Waas verschillende acties voor het getroffen land. De opbrengsten van de cafetaria en verkochte bloem- en sierstukken van de Oxfam SGW geschenkenbeurs uit december worden gestort. Tijdens Dikketruiendag op 12 februari wordt op de markt warme drank verkocht voor Haïti. Ook zal er op de wekelijkse wereldwinkelverkoop (zaterdag, in de bibzaal) een bus staan, waar iedereen een vrije bijdrage in mag doen.

> Sint-Gillis-Waas: Hartjesverkoop
School 'De Eeckbergstraat' organiseert donderdagmiddag een hartjesverkoop met gedichten om aan de ramen te hangen (huis aan huis poëzie) en zamelt geld in.

> Sint-Niklaas: concert

Op de Grote Markt in Sint-Niklaas is zondag 24 januari een benefietconcert met massaspelen en een ijsberenduik. De volgende artiesten zijn al bevestigd: Swinnen, Bibi (Sweet Coffee), DJ Bobby Ewing, Jan Hautekiet en Bert Embrechts en Eric Bosteels. Meer informatie wordt later bekend gemaakt.
Sint-Niklaas voor Haïti, Grote Markt, 13.30u

> Turnhout: soep

’Wat een soep in Haïti’ is de steunactie van de middelbare school Sint-Victor in Turnhout. Leerkrachten koken verse soep die voor één euro tijdens de middag pauze dinsdag, donderdag en vrijdag verkocht. De opbrengst wordt gestort op de rekening van Caritas International.

> Turnhout: Verlooren Mondagh

Afgelopen zondag vond op de Grote Markt ’Verlooren Mondagh’ plaats. De opbrengst van 418,42 euro wordt aan Haïti geschonken.

> Turnhout schenkt zeker zo’n 3 700 euro aan Haïti.
Die centen komen via de Mondiale Raad en van de opbrengst van de IJspiste op de Grote Markt. Morgen, donderdag, kan u zelf nog steunen door een warme tas erwtensoep te drinken!
Donderdag 21 januari 2010 verkopen vrijwilliger van de Turnhoutse Mondiale Raad van 8 uur tot 20 uur (of later) soep aan het Stadhuis/Erfgoedhuis op de Grote Markt. De opbrengst gaat naar Haïti.
De hele dag kunnen mensen tegen een vrijwillige bijdrage een lekker tasje erwtensoep komen drinken. De opbrengst van de verkoop gaat naar projecten met een Turnhoutse link zoals het project van pater Jan Hoet. Deze actie is een samenwerking tussen Stad Turnhout en de Mondiale Raad.

Dansgroep Zonne uit Turnhout schenkt de opbrengst van hun jeneverkraam van het " Verlooren Mondagh " evenement op de Grote Markt in Turnhout, nl.270 € aan de noodhulp voor Haïti.Zij steunen (het project van Pater Jan Hoet).

De IJspiste op de Grote Markt tijdens de eindejaarsperiode bracht 1 737 euro op. Ook die opbrengst wordt volledig aan de actie geschonken. Ook de Mondiale Raad geeft ruim 2 000 euro. Dat is een deel van haar budget noodhulp.

> Viersel: Leerlingen verkopen soep
De 8 leerlingen van het 3de leerjaar van Klavertje Viersel en hun leerkracht juf Martine hebben de koppen bij elkaar gestoken over hoe ze de mensen van Haïti kunnen helpen. Al snel kwamen ze op het idee om iets te verkopen en zo geld te verzamelen. Ze beslisten om soep te maken en deze aan de andere kinderen en de leerkrachten te verkopen.
Maandag , 25 januari is hun grote soepdag. ’s Morgens beginnen ze met het maken van de soep. Rond 11 uur hopen ze om de soep te kunnen uitdelen .

Het Sint Jozefcollege in Turnhout sponsort al jaren een project van pater Jan Hoet : “Het studentenhuis Mamosa in Port au Prince.” Dit is door de aarbeving jammergenoeg ingestort. Om geld in te zamelen kunnen de leerlingen deze week legoblokjes kopen aan 1 euro per stuk. Vrijdag 29 januari om 13 uur gaan zij pogen om met al die blokjes het studentenhuis weer op te bouwen.

> Vorselaar: fakkeltocht
Op vrijdag 22 januari om 18.00 u organiseert de lagere school Windekind een fakkeltocht met vertrek en aankomst in de school.
Deelnemers kopen een steunkaart van 1 euro en voo 1 euro kan je nadien ook koffie, chocomelk en pannenkoeken smullen.

> Vremde: Voetbalnamiddag
Op zaterdag 23 januari zal de ganse voetbalnamiddag op Sporting Vremde in het teken staan van Haïti. Naast het veld wordt een eet-en drankstalletje opgesteld. De volledige opbrengst gaat naar Haïti. Tevens is er een benefietwedstrijd gepland tussen enkele jeugdspelers en hun ouders.

> Waarloos: Copacabana
Feestcafé Copacabana schenkt donderdag 2 euro voor elke klant die naar het Copa-Crisis-Café (CCC) komt. ”Op donderdag kan je hier spotgoedkoop feesten met pils, frisdrank en een ladiescocktail tegen 1 euro. Onbezorgd, terwijl daar zoveel leed is. Door gewoon even te passeren en iets te drinken, geef je het dubbele aan Haïti”, zeggen de zaakvoerders. Het feestcafé is open vanaf 23u.

> Westerlo: Kraampje op markt
De leerlingen van de 2e graad van de school de Steltloper in Oosterlo stonden woensdagvoormiddag in een kraam op de markt waar ze koffie, cakes, wafels en chocomelk verkochten voor Haïti

> Wijnegem: veiling door Annuntia-instituut
De veiling in het Annuntia-Instituut in Wijnegem voorbije vrijdag was een overweldigend succes. Hieronder enkele weetjes, vanwege de veilingmeester Mannu Wuyts (leerkracht):
* de zaal zat gezellig vol, er was een goede ambiance
* de opbrengst van de veiling en de brocantemarkt samen bedraagt ongeveer 20 000 (twintig duizend) euro waarvan 5% (duizend euro) aan Haïti wordt doorgestort.
* topstuk was een gigantische museumkast uit wat eens het biologielokaal was. Zij verwisselde van eigenaar voor 6 000 (zesduizend) euro
* het laatste lot is geveild omstreeks 1.15 uur
* de organisatie verliep vlekkeloos, factureren en afrekenen ging vlotjes
* zaterdag was er nog een grote bedrijvigheid van 11.00 tot bijna 15.00 uur toen vele kopers hun goederen kwamen ophalen

> Wijnegem: Kunstonderwijs
Alle opbrengsten van de dag van het deeltijds kunstonderwijs worden geschonken aan vzw Cunina.

> Willebroek: wafels

Leerlingen van basisschool ’t Pleintje proberen drie dagen zoveel mogelijk wafels te verkopen aan de deuren een op de plaatselijke markt.

In vergadering van 22 januari 2010 besliste het Willebroekse college van burgemeester en schepenen om een bedrag van 5.000,00 euro te storten als steun aan de hulpverlening aan Haïti.

> Wilrijk:
In Basisschool De Letter in Wilrijk (letterkundestraat) gaan de Moeders van de Nederlandse les een actie doen voor Haiti.
Donderdag staan zij om 8.30 u tot 9.00 uur aan de schoolpoort met de vraag om centjes aan elke ouder die zijn kinderen komt afzetten. Alle kinderen hebben ook een brief gekregen om alvast geld mee te brengen om in de emmer te steken. De opbrengst gaat naar 1212.

> Wilrijk: Hot dogverkoop
De Basisoefenschool van Wijnegem en de oudervereniging houden op woensdag 27 januari een hot dog-verkoop. De volledige opbrengst daarvan wordt gestort op rekeningnummer 12-12.

> Wommelgem: Wafelverkoop
4 scholen nemen deel aan de wafelverkoop.
Vanaf woensdag 27 januari is er een voorraad wafels aanwezig in het gemeentehuis en de bibliotheek.
Scholen, buitenschoolse opvang, verenigingen en bedrijven kunnen wafels bestellen.
De bestellingen moeten ten laatste op woensdag 10 februari worden afgegeven in het gemeentehuis. De wafels worden dan kort na de krokusvakantie geleverd.

> Wuustwezel: restaurantdag

Op zaterdag 30 januari organiseert het Stella Matutina-Instituut vanaf 16u zijn tweejaarlijkse restaurantdag ten voordele van het bouwfonds van de school. De school koos voor een winterbarbecue met dessertbuffet en praatcafé. De schoolband zal op de restaurantdag ook een optreden geven. Het geld dat de schoolband hiermee verzamelt, zal gaan naar de slachtoffers in Haïti. Zowel leerlingen, ouders, oud-leerlingen als leerkrachten zijn welkom.

> Zandhoven: Ontbijtbuffet

De gemeente van Zandhoven schenkt 5.000 euro aan de actie 1212 voor Haïti. De gift werd donderdag unaniem goedgekeurd tijdens de gemeenteraadszitting.

Ludwig Goormans (49) uit Pulle, de nierpatiënt die in 2008 nog de Ten Miles uitliep voor het goede doel, gaat opnieuw de benefiettour op. Intussen heeft Ludwig succesvol een niertransplantatie ondergaan en organiseert hij samen met Martine Hellemans van broodjeszaak Het Broothuiz aan de Boudewijnlaan in Pulle op zondag 14 februari tussen 8 en 14u in vier ’shiften’ een ontbijtbuffet ten voordele van Haïti. Inschrijven via Het Broothuiz op tel. 03-295.91.30. De prijs is 10 euro per persoon.

> Zele: toneel

Theater Rethorika speelt vrijdagavond 5 februari om 20u in ’t Gildenhuis (Kloosterstraat 12 aan de Markt van Zele) ’De twaalf gezworenen’ van Regianald Rose.

> Zoersel: geld

Wereldraad Zoersel stortte duizend euro voor noodhulp.

> Sint-Antonius (Zoersel): SOS-Haïtiburgers

Bij Keurslager Bart Van Dijck kun je nu twee SOS-Haïtiburgers kopen voor vijf euro. De opbrengsten gaan integraal naar Haïti. De actie loopt van maandag 18 januari tot en met 24 januari. Basisschool Klim-Op zet collectebussen in handelszaken en houdt dan op 5 februari een sponsorloop.

> Winkelgroep Selexion start een actie waarbij hij in ruil voor elke oude gsm 5 euro schenkt ten voordele van Haïti. Het project wordt gesteund door Dr. Luc Beaucourt, die via GvA in contact werd gebracht met Selexion.
”Voor de gemiddelde Haïtiaan is 5 euro het loon voor twee dagen werken”, zegt Gita De Busschere, marketingassistent bij de winkelketen. Die ontvangt in elk van zijn 230 winkels graag oude gsm’s. Bedrijven en verenigingen die honderd gsm’s binnenbrengen, krijgen er een nieuwe voor in de plaats. ”De vijf verenigingen of firma’s die het meest oude toestellen terugbrengen, krijgen er een flatscreen-tv voor”, aldus nog Gita De Busschere.

www.gsm4haiti.be

> Zoersel: Lindenhof voor Cunina
Vrijdag 22 januari organiseert vzw Lindenhof de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Aan alle residenten en hun familie wordt een ganse avond gratis drank, hapjes en animatie aangeboden. In totaal zullen er een 90-tal genodigden aanwezig zijn.
Morgen vraagt de directeur aan alle aanwezigen een bijdrage van 10 euro en de directeur verdubbelt persoonlijk dat bedrag.
Het totaal bedrag wordt gestort naar VZW Cunina

> Wellness Ter Elst:
zondag 31 januari 2010 van 10u tot 17 organiseert Wellness Ter Elst een “12 workouts” durende 12-12 benefiet tvv Haïti.

> SchoolBORD schenkt € 1 aan Haïti Lavi 12-12 voor elk nieuw lid dat zich inschrijft.
Deze actie loopt tot 1 februari 2010 of tot we 5.000 nieuwe leden hebben. Enkel volledig en waarheidsgetrouw ingevulde profielen komen in aanmerking.
Help ons om die € 5.000 over te maken aan de zwaar getroffen bevolking van Haïti door zoveel mogelijk vrienden te overtuigen om nu lid te worden van SchoolBORD.
Registreren kan op de volgende site: www.schoolbord.be

Cunina

Gazet van Antwerpen kiest voor Cunina, de organisatie die in Haiti werkt om kansarme kinderen een toekomst te schenken.
Hun studentenhuis in Port-au- Prince is met de grond gelijk gemaakt. Cunina kan het geld voor de opbouw van projecten in Haïti gebruiken.
Donderdag 29/01 stond de teller op 57.807,53 euro.
Storten kan op het nummer 230-0366025- 64, mededeling ‘Gazet van Antwerpen steunt Haïti’.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio