Katholiek studentenverbond prijs toekomstige aartsbisschop

Katholiek studentenverbond prijs toekomstige aartsbisschop

Katholiek studentenverbond prijs toekomstige aartsbisschop

Print
Antwerpen - Het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) Antwerpen is verheugd met de benoeming van Monseigneur André-Mutien Léonard tot aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Dat meldt de conservatieve en katholieke studentenvereniging in een persbericht.

Het KVHV spreekt van een "moedige beslissing" omdat de benoeming van Léonard een kentering betekent met de aanpak van kardinaal Godfried Danneels. Het studentenverbond vindt dat Danneels "de Katholieke kerk in België niet geholpen heeft met zijn progressieve ideeën.

Het KVHV hoopt dan ook dat de Kerk in België door de benoeming van Mgr. Léonard aan een heropleving kan beginnen. "Een gezonde terugkeer naar de geloofsleer is in deze onzekere tijden een betere ondersteuning van het geloof dan die leer continu aan te passen aan de wensen van de 'markt'", meent het KVHV.

"De hedendaagse samenleving staat voor grote ethische uitdagingen en heeft geen moreel houvast meer om op verstandige wijze met die uitdagingen om te gaan. Het kerkelijk gezag moet er daarom naar streven dit houvast te blijven bieden en wij zien in de benoeming van een aartsbisschop met een conservatief profiel alvast een stap in de goede richting."

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio