Recordpoging voor twintigste verjaardag 'The Simpsons'

De Brit Glyn Stott is al jaren fan van de televisieserie 'The Simpsons'. Om hun 20ste verjaardag te vieren, doet hij een poging om in het Guinness Book of Records terecht te komen.

jlenaerts

Sinds januari 1990 zijn er 451 afleveringen van 'The Simpsons' uitgezonden in Groot-Brittannië. Als eerbetoon wil Stott al deze afleveringen na elkaar bekijken. Daarvoor moet hij zo'n 150 uren slaap opgeven. De Brit laat zich wel medisch begeleiden om zijn doel te bereiken.

Concentratie

Als hij de marathon, die meer dan 6 dagen duurt, uitzit, komt hij in het Guinness Book of Records. Het record van non-stop-tv-kijken staat voorlopig op de naam van een Amerikaan, die het 4 dagen volhield. "De jury van Guiness zal er strikt op toezien dat mijn ogen op het tv-toestel gefixeerd blijven. Ik zal dus de hele tijd geconcentreerd moeten blijven", aldus Stott in de Britse tabloid The Sun.

De makers van de serie, het Amerikaanse tv-station Fox, is alvast blij met het initiatief. "Bijna een week lang niet slapen en tv kijken. Homer zal heel fier op hem zijn", luidt het.