"Huytebroeck wél op de hoogte van sluiting Aquiris"

Brussels minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) was in oktober al op de hoogte van de eventuele sluiting van het waterzuiveringsstation Aquiris. Dat zegt de Brusselse oppositiepartij MR-FDF.

ikerremans

Fractieleider Didier Gosuin (MR-FDF) heeft een verslag van de raad van bestuur van Aquiris in handen van 22 september. "Zonder oplossing voor het zand is de meest logische oplossing dat het station wordt gesloten uit veiligheidsoverwegingen", staat te lezen in dat verslag.

Kopenhagen

Tijdens die raad zaten ook twee vertegenwoordigers van het Brussels Gewest en dus van Huytebroeck in de zaal. Toch beweert de minister dat ze niet geïnformeerd werd over een mogelijke sluiting.

Vervolgens werd op de raad van beheer van 8 december inderdaad beslist om het waterzuiveringsstation te sluiten, wat geleid heeft tot de vervuiling van de Zenne. De vertegenwoordigers van Huytebroeck waren daar niet aanwezig en de minister zelf zat op de klimaatconferentie in Kopenhagen.

Duidelijkheid

Brussels parlementslid Els Ampe (Open Vld) wil meer uitleg van Huytebroeck. "Tot nu toe heeft ze gezegd: ik had die sluiting niet kunnen zien aankomen, maar we willen in het belang van de bevolking weten wat daarvan aan is."

Het ontslag van Huytebroeck wordt voorlopig nog niet gevraagd, maar Didier Gosuin wil wel dat minister-president Charles Picqué (PS) het dossier overneemt.

Vastgoed

Jobs in de regio