Berlusconi na maand weer in het openbaar, mét nieuw gebit

Print

Berlusconi na maand weer in het openbaar, mét nieuw gebit

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is maandag voor het eerst weer in het openbaar verschenen na de aanval op zijn persoon in Milaan. De premier was volledig opgeknapt, nieuw gebit inbegrepen.

De 73-jarige premier had een vergadering met zijn ministers en sprak ook met de Justitieminister over de geplande hervormingen in het land. Berlusconi is namelijk voorstander van de geplande en omstreden wet die voor kortere rechtszaken moet zorgen.

Corruptie

Volgens critici wil Berlusconi enkel zichzelf beschermen met die wet. Er lopen immers nog wel wat corruptieprocedures tegen de premier, maar hij ontkent zelf dat hij voordeel wil halen uit de hervorming.

Nieuw gebit

De premier verscheen maandag volledig hersteld. Hij wees naar zijn kaak om aan te tonen dat het litteken bijna volledig verdwenen is. Een close-up van zijn gebit liet ook zien dat de tanden van Berlusconi weer volledig opgelapt zijn.

Berlusconi moest een maand herstellen van de blessures die hij opliep nadat hij vorige maand werd aangevallen met een beeldje van de Dom van Milaan.

Hij brak zijn neus, verloor enkele tanden en liep een gescheurde lip op. De dader was een psychisch gestoorde man.

Het incident heeft Berlusconi wel opnieuw populairder gemaakt in Italië.

.

Nu in het nieuws