Vermassen: "Ouders bang voor gruwel die Annick is aangedaan"

De ondervraging van Ronald Janssen gaat door, ook na zijn bekentenissen over de moord op Shana Appeltans, Kevin Paulus en Annick Van Uytsel. De speurders vermoeden dat Janssen ook nog betrokken was bij andere onopgeloste zaken.

De parketten en de onderzoeksrechters van Hasselt en Leuven overleggen samen hoe ze het onderzoek het best kunnen aanpakken de komende dagen.

Bevrijding

De speurders willen nog meer te weten komen, want ze vrezen dat Janssen nog meer misdaden op zijn kerfstok heeft. Ook Jef Vermassen, de advocaat van de familie Van Uytsel, drukte dat vermoeden eerder al uit.

De advocaat zegt dat de ouders nog geen details over de betekenissen hebben gekregen. “Voor de ouders was dit een nieuwe klap. De bekentenissen waren voor de ouders deels een bevrijding, maar de opluchting raakte snel ondergesneeuwd door de angst voor de gruwel die Annick is aangedaan", aldus Vermassen.

“Ik zal in de komende dagen inzage vragen in het dossier en zal met hen meegaan om hen te ondersteunen voor wat ze allemaal te weten gaan komen."

Of er concrete aanwijzingen zijn over de betrokkenheid van Janssen in andere dossiers, wilde procureur Marc Rubens van Hasselt nog niet zeggen.

Lees ook: Geen straf voor valse tipgever Van Uytsel

Lees ook: Parket bevestigt bekentenis van Ronald Janssen

Nu in het nieuws