Mechelen roept Eandis tot de orde

Print
Mechelen - Het Mechelse stadsbestuur vraagt stroomleverancier Eandis uitdrukkelijk om voortaan openbare besturen en de hulpdiensten meteen te informeren over stroompannes in een bepaald gebied, om tijdig voorbereidingen voor eventuele bijstand te kunnen treffen.

De oproep is het gevolg van een grote stroompanne die zaterdagavond delen van Mechelen, Hombeek, Leest en Willebroek heeft getroffen. Door twee fouten op het net vielen vele honderden aansluitingen urenlang zonder elektriciteit, met alle gevolgen naar onder meer verwarming vandien. Vooral voor jonge gezinnen en ouderen was dit een harde noot om kraken.

"Een panne kan steeds voorvallen en het kan nu eenmaal soms uren duren tot er een oplossing is gevonden. Maar het kan niet dat steden of gemeenten urenlang in het ongewisse worden gelaten. Als burgemeester kreeg ik over de panne pas na middernacht informatie door. Ondertussen liepen Mechelaars wel tal van potentiële veiligheidsrisico's", stelt burgemeester Bart Somers (Open VLD). Hij maant Eandis ook aan om zich na een panne bij zijn klanten toch minstens te excuseren in een persoonlijke brief.

"Eandis begrijpt deze reactie, want er is zaterdag wat misgelopen. Normaal wordt een burgemeester op de hoogte gebracht van een ernstig incident, maar hier is dat niet gebeurd. We zullen dit aangrijpen om onze procedures te optimaliseren", reageert woordvoerder Simon Van Wijmeersch. "Toch wil ik ook wijzen op het uitzonderlijk karakter van de panne."

JVDPO

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio