Antwerpen gepromoot als kunststad op beurs in Utrecht

Antwerpen gepromoot als kunststad op beurs in Utrecht

Antwerpen gepromoot als kunststad op beurs in Utrecht

Print
Antwerpen - Morgenmiddag huldigt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) de gloednieuwe beursstand van de Vlaamse kunststeden op de vakantiebeurs in Utrecht in. Met een gemeenschappelijke beursstand willen de Vlaamse kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen zich op internationale toeristische publieksbeurzen samen bekendmaken als één toeristisch topproduct.
Minister Bourgeois wil de Vlaamse kunststeden voortaan beter en dus samen promoten, in plaats van naast elkaar. “Onze prachtige kunststeden zijn een unieke concentratie van kunst en cultuur op een zakdoek groot. Die troef moeten we maximaal uitspelen”, zegt de toerismeminister.

“Een gezamenlijke beursstand is een uitstekend toeristisch promotiemiddel voor de kunststeden en voor Vlaanderen.” De beursstand is met een bijdrage van elk van de kunststeden, en met Vlaamse middelen uit het Kunststedenactieplan gefinancierd.

De minister stelde dat toeristisch actieplan tijdens de vorige regeerperiode samen met de kunststeden op. Met het plan willen de steden en de Vlaamse overheid extra en gerichte impulsen geven aan het toerisme in en naar de Vlaamse kunststeden.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio