Slotseconden alweer fataal voor Giants

Het is de week niet van de Antwerp Giants. Na de Europese nederlaag bij het Oostenrijkse Wels liep het in het verre Pepinster weer mis in de slotseconden. De Giants verloren met een schamel punt verschil: 87-86.

Jrosquin

Het werd een spektakelmatch met langs beide zijden aanvallend basketbal.

De thuisploeg begon in overdrive en dreef op de arenaline die haar in haar thuiswedstrijden steeds voedt. De Giants hapten naar adem, maar herstelden zich langs hun gevestigde waarden, tussen wie voor de eerste keer in de Belgische competitie aanwinst Gardner (ex-Pepinster), die zelfs als starter op het parket verscheen. Maar toch bleven de jonge Luikenaars baas.

Het dolenthousiaste publiek maakte er een echt volksfeest van, zeker toen de thuisnederlaag van Chareroi werd afgekondigd, zodat Pepinster nu mee op de tweede plaats komt. De Antwerpse Pepinstercoach Jürgen Van Meerbeeck straalde na het succes tegen de Giants.

“Zeker tegen deze Giants”, vertelde een ontspannen Van Meerbeeck. “Want een team waar Eddy Casteels, na een toch succesvolle eerste ronde, beslist om nog een speler van het kaliber Gardner bij aan te werven, heeft niet alleen de ambitie om ‘nog wat’ beter te doen, maar gaat resoluut voor een prijs, in casu de titel. En ook ik zie ze in staat om met Luik en Charleroi mee te dingen naar die titel.”

Giantscoach Casteels vond het geen slechte wedstrijd van zijn team en vroeg nog wat geduld met aanwinst Gardner, die zijn competiedebuut maakte tegen zijn ex-ploeg, maar nog ploegritme en conditie moet opbouwen.

“Maar ik heb toch alle vertrouwen in mijn team dat dinsdag in Estland probeert de veraflijkende kwalificatie voor de Eurochallenge alsnog af te dwingen”, aldus nog Casteels.

Jef Van Assche

Meer sportnieuws