Bib vernieuwt: leen nu ook gezelschapspelletjes uit

De Kapelse hoofdbibliotheek gaat mee met zijn tijd. Je kan voortaan meer boeken uitlenen, cd’s worden gratis en de collectie telt nu ook gezelschapsspelletjes.

Jrosquin

De Kapelse gemeenteraad paste het huishoudelijk reglement van de bibliotheek aan. Dat groene licht resulteert in een aantal veranderingen ten goede voor de ontleners.

“Je mag nu vijftien boeken en strips in een keer meenemen”, vertelt bevoegd schepen Sabine Van Dooren (Open Vld). “De collectie is daarvoor groot genoeg. Verder is het ontlenen van cd’s voortaan ook gratis. Omdat er tegenwoordig veel wordt gedownload, had het geen zin meer er nog geld voor te vragen. Dvd’s worden daarentegen een beetje duurder. Ze kosten niet langer 0,50 euro, maar wel 1 euro.”

“Daarvoor kan je ze wel veertien dagen ontlenen. Bovendien is ook nieuw dat je die termijn nog eens met veertien dagen kan verlengen.” Ook voor niet-Kapellenaars verandert er wat. “Drie op tien ontleners is van buiten Kapellen. Vooral de collectie reisgidsen van onze bibliotheek is bij hen gegeerd. Zij betalen vanaf nu een jaarlijks lidgeld van 5 euro. Voor jongeren onder 18 jaar blijft ontlenen wel gratis, om het lezen te bevorderen.”

De kids worden eveneens niet vergeten. In de kerstvakantie kunnen ze in de hoofdbib aan het Dorpsplein voor het eerst ook gezelschapsspelletjes uitlenen, net zoals volwassenen. ”We beschouwen de kerstvakantie als een proefperiode. Als het aanslaat, kunnen we het spellenaanbod uitbreiden.”

Verder zijn er ook nog de voorleesmomenten voor kinderen vanaf 4 jaar. Zaterdagochtend van 10.30u tot 11.30u kunnen ze komen luisteren op 9 en 23 januari en 6 februari. Woensdagnamiddag van 14.30u tot 15.30u kan dat op 16, 23 en 30 december, 13 en 27 januari en 10 en 17 februari.

CMMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio