Jongeren stichten brand aan chalet van Rumstse basketclub

Print
Rumst - Een brandende vuilbak beschadigde de chalet van de Rumstse basketbalclub. De brandweer kon de brand tijdig blussen terwijl de politie de daders bij de kraag kon vatten.

Een attente buurman merkte zaterdag in de late namiddag een vuurhaard aan het chalet van de Rumstse basketclub. Hij verwittigde meteen de brandweer die net in de buurt passeerde.“Gelukkig volgde de reactie zo vlug”, zegt schepen Francy Van der Wildt. “Blijkbaar waren enkele jongeren met vuur aan het spelen aan de chalet, die nog maar anderhalf jaar oud is. Het clublokaal staat wel afgelegen in Rumst Park en blijft een makkelijk doelwit voor vandalen.”

“Enkele jongeren hadden blijkbaar brand gesticht in een van de vuilbakken die tegen het houten gebouwtje aan stonden. De buitenmuur is nu voor een deel zwart geblakerd. Gelukkig was de brandweer er erg vlug bij want anders zou van de constructie niet veel overgebleven zijn.”

Naast de brandweer was ook de politie vlug ter plaatse. Zij pakten drie jongeren op die in de buurt ronddoolden. Zij bekenden dat ze een sigaret in de vuilbak wierpen en dat de brand mogelijk daardoor zou zijn ontstaan.

JW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio