Studente verzamelt muziekinstrumenten

Shari Van Looy (21) gaat muziekles geven in een Surinaams schooltje. De getalenteerde studente verzamelt voor haar avontuur zo veel mogelijk muziekinstrumenten.

tvanbrabant

“Oude melodica’s, blokfluiten, kleine keyboards en slagwerk zoals shakers, tamboerijnen, troms, triangels,… Alles kan ik gebruiken”, somt Shari Van Looy op. De jongedame zit in haar laatste jaar Muzikale Opvoeding en Praktijk Kunstvakken. Haar stage doet ze in de Kangoeroe Community School in Suriname.

“Op 1 februari vertrek ik. Hoewel ik voor secundair onderwijs studeer, kom ik er in een lagere school terecht. Ik geef er dagelijks lessen muzische vorming. Daarnaast organiseer ik workshops voor de lokale leerkrachten. Het muziekonderwijs is er eerder beperkt. Omdat ik niet alleen wil zingen, maar ook musiceren, deel ik muziekinstrumenten uit. Misschien kan ik zelfs een schoolband oprichten?

Nadien schenk ik de instrumenten aan ‘mijn’ school ginder”, motiveert de studente haar oproep.

Emotionele waarde

“Wie thuis nog een instrumentje heeft waar niets mee gebeurt, maakt mij er heel blij mee. Ik weet dat zulke dingen vaak een emotionele waarde hebben. Anderzijds krijgen ze in Suriname een mooi tweede leven. Hetgeen ik bij elkaar sprokkel, laat ik verschepen via een container. Een dure klus. Daarom organiseer ik op 30 januari Shariname in de Nijlense Gildenzaal.

Een benefiet met optredens van Big Band Lier, Kites on Coast, Bruised en Landfill. Tegelijkertijd is het ook een afscheidsfeest, want twee dagen later vertrek ik.”

Zangeres

Shari’s leven staat in teken van muziek. “Als zangeres ben ik verbonden aan verscheidene bands. Ik zong bij de populaire coverband Saint Abricot uit Nijlen. Tegenwoordig treed ik op met Amuse en jazzkoor The Lovebirds. Deze groepen zullen een tijdje zonder mij moeten repeteren, want ik keer pas begin mei terug.”

“In Suriname werk ik ook aan mijn eindwerk Nootjes (Be)leven. Ik ontwikkel een methode voor muzische vorming. Daaraan koppel ik een leerboek en een docentenhandleiding. Via mijn website kan je mij contacteren. Alle mogelijke instrumenten zijn welkom. Zolang het maar niet te veel drumstellen zijn”, lacht Shari.

Stefan LAENEN

Website Shari:

GSM Shari: 0496-83.27.60

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio