Oma en kleinkinderen ontsnappen aan vuurzee

Print
Beerse - Vlimmere - Een defect elektrisch deken heeft zondagavond een zware brand veroorzaakt in een huis in de Deken Verhulststraat in Vlimmeren (Beerse).

Maria Bollansée (60) maakte zich zondag om 19u klaar om te gaan slapen in haar kamer op de bovenverdieping. Ze had een uur voordien het elektrisch deken op haar bed ingeschakeld. Haar twee kleindochters, die in het eerste en derde leerjaar zitten, waren op bezoek en zouden even later ook gaan slapen. Toen Maria bovenkwam, stond de matras van haar bed in lichterlaaie. De vrouw sloeg meteen alarm bij haar kleinkinderen. De meisjes liepen naar buiten om bij de buren hulp te gaan halen.

“Het jongste meisje is hier komen aanbellen en zei dat er brand was bij oma”, vertelt overbuurvrouw Gert Bollansée, een nicht van de getroffen bewoonster. “Intussen was Maria ook al van de trap naar beneden gesukkeld en naar buiten gelopen. Ze is MS-patiënte en is hier opgevangen.

Ze was erg overstuur. De vrouw had boven de ramen van de slaapkamer nog opengezet. Ik heb het vuur in de kamer zien woeden.” De brandweerkorpsen van Malle en Beerse waren snel ter plaatse. Zij konden het vuur snel onder controle krijgen. “Toen we hier aankwamen, sloegen de vlammen al door de raam. De schade bleef vooral beperkt tot de slaapkamer. De bovenverdieping liep wel wat rook- en waterschade op”, zegt Roel Pluym, brandweercommandant van Beerse.

De brandweer heeft de ramen van de kamer dichtgemaakt met houten platen. Het huis was zondagavond onbewoonbaar omdat ook het elektriciteitsnet is beschadigd. Maria Bollansée is zwaar onder de indruk overgebracht naar het ziekenhuis in Malle. Daar bracht ze de nacht door. Familie zorgt tijdelijk voor opvang. Volgens de brandweer heeft een defect aan een elektrisch deken het vuur veroorzaakt.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio