Tweehonderd ijsberen duiken onder in De Ster

Print

Tweehonderd ijsberen duiken onder in De Ster

Sint-Niklaas - Ruim tweehonderd ijsberen trotseerden zondag de winterkoude in de vijver van recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Het was de eerste keer dat er een Wase ijsberenduik werd georganiseerd en die was meteen een groot succes.

Sneeuw, vriestemperaturen en zwemwater van amper 2 graden Celcius: het waren de perfecte ingrediënten voor de ruim tweehonderd ijsberen die op recreatiedomein de Ster deelnamen aan de eerste Wase ijsberenduik. Het was de waterpoloafdeling van de Wase Zwemkring die op het idee kwam om zo’n ijsberenduik in Sint-Niklaas te organiseren. “En met zoveel deelnemers is deze eerste editie al meteen een schot in de roos”, aldus voorzitter Luc Van Landeghem.

Talrijke toeschouwers

Er waren niet alleen heel veel ijsberen. Ook honderden toeschouwers zakten af naar De Ster om met een warme jas aan het verfrissende spektakel te bekijken. “Heel gezellig is het hier. We wilden natuurlijk wel eens zien of er veel gekken zijn die in het ijskoude water springen. We staan er eigenlijk zelf van te kijken.

We krijgen er zowaar zelf al zin in!”, klinkt het bij enkele toeschouwers. Voor Monique Van den Durpel (61) en Stanny Bartholomeus (57) was het de eerste als ijsbeer. “Maar het zal niet de laatste keer zijn. Dit is echt voor herhaling vatbaar”, lachen ze. ”Het is fantastisch om in dat water te springen. En eigenlijk valt de koude best goed mee, hoor. Het geheim is een goeie opwarming. We hebben eerst dertig minuten gelopen.”

Aanmanen

Ook voor de 40-jarige Frederik Haentjes was het de eerste keer dat hij in volle winter in zijn zwembroek in ijskoud water dook. Hij genoot er zo erg van dat de organisatoren hem moesten aanmanen om na een kwartier uit het water te komen. Een paar minuten later dook hij er nog eens in. “Geweldig”, zegt Haentjes enthousiast. “De eerste momenten is het wel koud, maar als je eruit komt, heb je het lekker warm. Ik ben er als eerste in gesprongen om er als laatste weer uit te komen!” Na de verfrissende duik konden de ijsberen en de honderden toeschouwers nog nagenieten in het winterdorp. Voor iedereen stond daar een een lekker warm drankje klaar.

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio