Sportclubs maken gretig gebruik van subsidies

Lokeren - Het heeft een moeilijke naam, maar de sportclubs maken wat graag gebruik van het ‘sportinfrastructuurfonds’. Liefst 160.482 euro heeft de stad sinds 2005 al aan de sportclubs geschonken.

Schepen van Sport Jerome Van Doorslaer (Open Vld) licht het initiatief toe. “We passen de formule van één euro investering door de club en één euro subsidie door de stad toe”, zegt hij. “De clubs krijgen de helft van hun investeringskosten terugbetaald. Met een maximum van 24.800 euro over een periode van vijf jaar.

Drie voetbalclubs en ook de atletiekvereniging bouwden op die manier nieuwe kleedkamers. De tennisclub Reinaert gebruikte dat geld om de buitenterreinen heraan te leggen.” De eerste periode van vijf jaar is nu voorbij, zodat die clubs al nieuwe investeringen in de infrastructuur kunnen voorbereiden. Via het investeringsfonds kunnen de sportclubs ook nieuw materiaal aankopen.

Deelgemeenten niet vergeten

Zo kocht de watersportvereniging zeilbootjes aan, de badmintonclub vloermatten en de duikclub ORKA lesmateriaal. “Al vier clubs willen in 2010 het fonds aanspreken. Dat zijn de FC Daknam, de jeugdafdeling van Sporting Lokeren, AVLO en ORKA”, weet Van Doorslaer. De schepen merkt op dat deelgemeente Eksaarde niet vergeten werd. “In Eksaarde wordt de volledige sportsite aangepakt. Bij de sporthal bouwen we twee grote kleedkamers en een kleedkamer voor de scheidsrechters. Plus een berging voor de verplaatsbare tribune.

De sportverenigingen zelf bouwen een kantine met zicht op het voetbalveld, dat grondig werd gerenoveerd en nu een volwaardig voetbalveld is voor FC Eksaarde.”

DVR

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio