"Daerden was gewoon zichzelf, De Wever is de populist"

Print
U hebt de beelden wellicht gezien van een vrolijke Michel Daerden (PS) die donderdag in circus-Nederlands over het probleem van de vergrijzing sprak in de senaat. Volgens Louis Michel (MR) was Michel Daerden "gewoon zichzelf". Aan Vlaamse kant ergert men zich aan de lallende Daerden, hoewel die beweert dit keer niet dronken te zijn geweest.

De N-VA vroeg vrijdag al het ontslag van Daerden, Vlaams Belang en LDD volgden zaterdag. Premier Yves Leterme liet de zaak eerst blauwblauw maar had zaterdag dan toch een gesprekje met de minister van pensioenen om hem op de waardigheid van zijn functie te wijzen. Voor Leterme is een toespraak als deze niet voor herhaling vatbaar.

Een expert in populisme

Aan Franstalige kant maalt men er niet om. Louis Michel gaat nog een stap verder. "Daerden was gewoon zichzelf... Als je een expert in populisme zoekt, staat De Wever ongetwijfeld op de hoogste trede", zei de liberale politicus zondag op RTL.

Zoals gebruikelijk

Elio Di Rupo, PS-voorzitter, bedekt het spektakel met de mantel der liefde. "Daerden heeft zich op zijn gebruikelijke manier uitgedrukt. Dat heeft niks met alcohol te maken." Volgens 'Kameraad Porsche' zelf, zoals Michel Daerden ook genoemd wordt, zei Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) na zijn speech en na de eerste aantijgingen van dronkenschap dat er geen vuiltje aan de lucht is.

.

Nu in het nieuws