Debat over toekomst haven op Bevers grondgebied

Print
Beveren-Waas - Doel - Raadslid Boudewijn Vlegels (Kartel Pro) vraagt een debat over de toekomst van de haven op Bevers grondgebied. “De grenzen van de haven zijn bereikt en een verdere uitbreiding is onverantwoord”, vindt hij.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Waaslandhaven bakent de definitieve grenzen van de Waaslandhaven af. “Die plannen moeten herbekeken worden”, zegt Vlegels. “Er moet meer aandacht komen voor duurzame tewerkstelling in plaats van alles in te zetten op logistiek. Het dure Deurganckdok kent nauwelijks nog activiteit. Stel je voor dat de crisis pas binnen een jaar of twee was uitgebarsten. Dan waren ze nu misschien al volop aan de uitwerking van het Saeftinghedok bezig.”

Vlegels wil ook dat er een nieuw toekomstplan voor Doel opgemaakt wordt. Daarin wil hij onder meer aandacht voor het waardevolle patrimonium en de uitbouw van toeristische mogelijkheden. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) ziet geen toekomst meer weggelegd voor het polderdorp. “Het RUP Waaslandhaven is bijna afgerond. Nu opnieuw van nul beginnen, zou geen goed bestuur zijn.

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio