Baal viert zijn kampioen Sven Nys

Print

Baal viert zijn kampioen Sven Nys

Tremelo - In Baal was het zondag in spanning afwachten welke dorpsgenoot, Niels Albert of Sven Nys, zijn favorietenrol op het BK Veldrijden zou waarmaken. Toen Nys de titel won, barstte de parochiezaal uit haar voegen.

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Veldrijden was er in Baal (Tremelo) bijna geen levende ziel te bespeuren. Drie bussen en een dubbeldekker vol supporters waren afgereisd naar Oostmalle om er hun kampioen Sven Nys aan te moedigen. Zo’n 250 liefhebbers volgden de veldrit op het grote scherm in de parochiezaal. Nog anderen volgden de wedstrijd in de Baalse cafés. De overigen zaten steevast voor hun televisie.

Toen het rond 16u duidelijk was dat Sven Nys opnieuw de titel van Belgisch kampioen had binnengehaald, kwam het dorp weer tot leven. De beschuldiging van Niels Albert, als zou een supporter van Nys hem van zijn fiets hebben getrokken, kon de sfeer in de Tremelose deelgemeente niet bederven.

Gemeentearbeider Bert Ceulemans was er als de kippen bij om het centrum af te sluiten voor het verkeer, terwijl Willy De Haes en Sonja Vannuffelen hun frietkraam openden om de vele hongerige magen te spijzen. “Wij hebben genoeg voorzien, maar kunnen nog gaan bijhalen als dat nodig is”, wist De Haes te vertellen.

Cafe Plaza, dat samen met de supportersclub de kampioenenviering organiseert, had een twaalfkoppige versterking van Tafelvoetbalclub De Stampers uit Baal opgeroepen om alles in goede banen te leiden. Kersvers burgemeester Paul Dams (Open Vld) arriveerde rond 18.30u in Baal. Hij had zijn verblijf in Luxemburg afgebroken om de viering bij te wonen.

Toen om 18.55u de eerste bus uit Oostmalle arriveerde, was het dorp al goed volgelopen en kon het feest van start gaan. Sven Nys zelf arriveerde rond 21u om zijn supporters te bedanken. De bomvolle zaal ging daarop volledig uit de bol.

Chris De Bruyn

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio