Bel20 blijft op recordkoers

Bel20 blijft op recordkoers

Bel20 blijft op recordkoers

Print
De Europese beurzen hebben vandaag de wind in de zeilen. Ze noteren 0,5% tot 1% hoger. De Brusselse Bel20 is momenteel met een winst van ongeveer 0,16% een meelopertje. Voor Brussel is het wel de hoogste stand sinds oktober 2008.

Gunstige signalen vanuit China zorgen voor kooplust. In Brussel kunnen vooral zinkproducent Nyrstar, Galapagos en Keyware daarvan profiteren. Nystrar dikt 4,7% aan tot 10,45 euro. Op het dieptepunt van de crisis in november 2008 kon u Nyrstar indoen voor minder dan 2 euro. De Nederlandse bierbrouwer Heineken koopt de bierafdeling van de Mexicaanse drankengroep Femsa en wint meer dan 5%.

China doet het

De Chinese export steeg in december met 17,7%. Dat zijn de eerste groeicijfers in 14 maanden. "De Chinese exportcijfers waren zeer sterk en toonden aan dat ook de vraag vanuit de ontwikkelde landen weer aan het aantrekken is," aldus een analist. De rol van China als nieuwe motor voor de wereldeconomie wordt hiermee bevestigd.

De Chinese economie zou volgens overheidsbronnen dit jaar met 16% kunnen groeien. Dit positieve nieuws overschaduwt de slechte Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van vrijdag, waardoor de beurzen de week vlak eindigden.

.

Nu in het nieuws