Gerenoveerde zaal De Balans zwaait deuren weer open

Het was zaterdagavond om 19u zover: schepen Dirk Hoofd (CD&V) en ex-bazin Victoire Bruggeman knipten het lint door en de deur van café De Balans in Eikevliet (Bornem) zwaaide weer open.

Jrosquin

De nieuwe uitbaatster Celine Keenan had zaterdag meteen de handen vol, want ze moest in een mum van tijd een volle zaal bedienen. “Ik had nooit zoveel volk verwacht. Heel Eikevliet en onze vrienden uit Antwerpen zaten hier. Het werd een succesvolle heropening die tot laat in de nacht duurde”, blikte Celine Keenan zondag moe maar tevreden terug op haar eerste dag als cafébazin.

Even uitblazen was haar evenwel niet gegund, want na de zondagsmis viel het ‘vrouwenclubje’ binnen dat net als vroeger, toen ex-bazin Victoire nog de plak zwaaide, kwam bijpraten over de voorbije week. “Ik stel vast dat de verenigingen die hier hun vaste stek hadden, de weg al terugvonden. De toneelkring, de fanfare, de dartsclub, de voetbalclub uit Wintam en de biljarters: ze waren er allemaal bij”, zegt Celine.

De muzikanten van de koninklijke fanfare Sint-Cecilia haalden zaterdagavond zelfs hun trompetten en tuba’s boven om de opening met vrolijke marsen te vieren. “Toen Victoire het in maart voor bekeken hield en het café en de zaal sloot, hebben we een tijdelijk onderkomen gevonden in het lokaal van de schuttersgilde Sint-Donatus waarvoor we die gilde heel dankbaar zijn. Toch blijft het gemakkelijker om in deze zaal te oefenen en concerten te geven. We zijn dan ook blij dat De Balans weer open is”, zegt muzikant Jan Pepermans.

Miel Demont, een van de acteurs van de lokale toneelkring Taal en Kunst, is ook tevreden dat De Balans weer open is. “We konden dit jaar bij gebrek aan een zaal jammer genoeg geen toneel spelen, maar gelukkig kunnen we ons teerfeest al in de nieuwe zaal vieren en plannen maken voor het nieuwe toneelseizoen.”

Taf Pauwels

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio