2.500 mensen kijken naar kerstboomverbranding op Linkeroever

2.500 mensen kijken naar kerstboomverbranding op Linkeroever

2.500 mensen kijken naar kerstboomverbranding op Linkeroever

Print
Antwerpen - De kerstboomverbranding op het Frederik Van Eedenplein was dit jaar een editie om in te kaderen. 2.500 bezoekers kwamen en zagen dat het goed was.

De Antwerpse vuurmeester Stevarius bezorgde de 2.500 mensen die zich niet hadden laten afschrikken door de koude een wonderlijk spektakel vol verassingen. In en rond het vuur stond op ieder moment iets te gebeuren. Vuurwerk, toortsen, een zelfgemaakte vlammenwerper: het vuurspel was een lust voor het oog vol magie en humor.

Op het einde van de show zorgden emmers vloeibare vuurversneller tot groot plezier van het publiek voor enorme steekvlammen. Toen de stapel kerstbomen goed aan het branden was, namen Kandoris en radio Minerva het over met muziek. Samen met verschillende vuurkorven, lekkere hapjes en drankjes verzorgd door lokale verenigingen, werd het een fijne avond op een wit sneeuwtapijt.

Accent op Linkeroever

Liliane Claus en Brian (11) wonen op Linkeroever. Grootmoeder komt voor de eerste maal naar het feest. “Het is hier heel gezellig, maar wel een beetje koud. Ik blijf zo lang ik kan”, zegt ze. “Alles is bijzonder goed georganiseerd. De mensen hebben er heel veel werk van gemaakt.” Kleinzoon Brian was al eerder op de kerstboomverbranding. “Heel tof en onze boom ligt er ook bij!”

Jan Meulemeester, Veerle Van Mechelen en dochtertje Zita (2) wonen in Berchem. “We wisten niet dat er zo veel randanimatie zou zijn. De sneeuw maakt het heel bijzonder”, vindt Jan. “Het zorgt voor dezelfde sfeer als op wintersportvakantie.” Het koppel heeft ook oudjaar gevierd op Linkeroever. “Dat was echt heerlijk”, weet Veerle nog. “Iedereen danste op de zoete muziek van radio Minerva.”

Jan en Veerle hebben de weg naar de andere kant van de Schelde gevonden. “Het is goed dat de stad met dit soort initiatieven het accent eens op Linkeroever legt”, vindt Jan.

IWAN PAS

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio