15.000ste straatfeest met Opsinjoren in Ekerse wijk

15.000ste straatfeest met Opsinjoren in Ekerse wijk

15.000ste straatfeest met Opsinjoren in Ekerse wijk

Print
Ekeren - 15.000 straatfeesten met de steun van Opsinjoren. Dat verdient een bezoek van Axl Peleman. Hij trok zaterdag naar het Klein Hagelkruis.

Burgemeester Patrick Janssens en de schepen voor Samenlevingsopbouw Leen Verbist, beiden sp.a, namen de zanger meer naar Ekeren. Opsinjoren, dat halverwege 1997 van start ging, was zaterdag aan zijn 15.000ste straatfeest toe. De stedelijke dienst levert al twaalf jaar gratis tafels, stoelen, tenten en ander materiaal voor buurtbewoners die een feestje willen bouwen.

Hondje te gast

Ingrid Hoskens woont in Klein Hagelkruis en organiseert al jaren straatfeesten voor haar buurt. Alles speelt zich af in en rond de Voetboogstraat. “Heel lang geleden hebben we geprobeerd om zelf een barbecue te organiseren, maar met de hulp van Opsinjoren gaat dat een stuk beter. We organiseren nu sinds 1998 feesten. Behalve een winterfeest en een barbecue ook een zomerfeest”, zegt de vrouw.

Dat dergelijke feesten de samenhang in de buurt bevorderen is voor Ingrid Hoskens een uitgemaakte zaak. “Iedereen kent iedereen, waardoor mensen sneller bereid zijn om elkaar te helpen. Een boodschap doen bijvoorbeeld of een hondje laten logeren als de baasjes een paar dagen weg zijn. Dat is laatst nog gebeurd.”

Ondertussen zijn er in de wijk al heel wat nieuwe buren gekomen en oude buren vertrokken. “De nieuwe buren voelden zich meteen thuis en van de ex-bewoners zijn er veel die nog naar onze feestjes komen. Opsinjoren is een zegen en geeft ons de kans om op een makkelijke manier mensen te ontmoeten.”

Patrick Van de Perre

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio