E313 wordt ijspiste maar chaos blijft uit

De aangekondigde verkeerschaos bleef uit, maar het winterweer zorgde toch voor de nodige slippartijen, vooral op de E34/E313.

Weersvoorspellers en verkeersdeskundigen kondigden al dagen aan dat de wegen er in het weekend gevaarlijk zouden bijliggen. Heel veel mensen volgden de raad op om binnen te blijven, en dus viel de situatie op de Antwerpse wegen al bij al goed mee.

POLL

“Wij noteerden zaterdag een twintigtal ongevallen, meestal alleen met blikschade”, weet Timothy Junes van de lokale politie Antwerpen. “Chauffeurs botsten tegen geparkeerde voertuigen of tegen hun voorgangers omdat ze niet op tijd konden remmen.”

30 slippartijen

De grootste problemen deden zich op de E34/E313 voor. Zaterdagavond gebeurden er op de E34 in Zoersel meerdere ongevallen. Een auto belandde op zijn dak. Een BMW eindigde in de gracht na een onzachte aanraking met een bestelwagen. In de BMW raakten vijf mensen lichtgewond.

Zondagochtend tussen 2 en 4u veranderde de E313 in Ranst eerst in een ijspiste, en vervolgens in een autokerkhof. Het Vlaams Verkeerscentrum noteerde een dertigtal slippartijen, met meestal alleen materiele schade.

De oorzaak van de talrijke schuivers ligt vermoedelijk bij het fluisterasfalt op het wegdek. Ideaal om de geluidsoverlast voor de omgeving te dempen, maar door de specifieke structuur wel erg glad in winterse omstandigheden.

PEDM

Foto: Boelens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio