Het weer voor maandag 11 januari

Vanochtend liggen de temperaturen in Limburg rond -3°C. De maxima komen net als op zondag in de buurt van of net boven het vriespunt uit. Er hangt veel bewolking waaruit af en toe wat lichte sneeuw of motsneeuw kan vallen, vooral over de oostelijke helft van onze provincie.

De wind waait zwak uit het noordoosten.

Dinsdag wordt het weer iets kouder met op heel wat plaatsen matige nachtvorst. Ook overdag blijft het dan weer licht vriezen. Het blijft overal droog bij afwisselend zon en wolken. De wind waait zwak tot soms matig uit oostelijke richting.

In de nacht naar woensdag duikt het kwik weer naar zo'n -5 graden. De maxima komen in de buurt van het vriespunt te liggen. In het tweede deel van de dag neemt de kans op sneeuw of later ijzel toe vanuit het zuiden. Er staat nog steeds een zwakke oostenwind.

Vanaf donderdag wordt het allemaal wat onzeker met de temperaturen maar waarschijnlijk zal de winter wat gaan kwakkelen. Alles hangt af van de exacte positie dat een hogedrukgebied ten noordoosten van ons zal innemen. Schuift dit wat verder naar het oosten dan komen we geleidelijk in zachtere lucht vanuit het zuiden terecht met toch wel enkele graden dooi. Blijft het wat westelijker liggen dan houden we de koude aanvoer uit het oosten nog een tijdje vast met matige nachtvorst en kans op ijsdagen. De verschillende weercomputers hebben momenteel de grootste moeite met het berekenen van deze positie maar de meeste oplossingen tonen wel een tendens naar een aarzelende dooi in Limburg.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN