Dronken man die Albert neertrok: "Ik deed het niet met opzet"

"Ik deed het niet met opzet," zegt Patrick Beniest, de man die Niels Albert gisteren tijdens de veldrit om het Belgisch kampioenschap van de fiets rukte. Straffer nog: "Ik ben meer supporter van Niels Albert dan van Sven Nys. Want Albert is een lefgozer.

"

Patrick Beniest is voetbalsupporter, van Standard meer bepaald. Gisteren ging hij voor het eerst naar een veldrit met supportersclub Pallieter, van Café Pallieter in Sint-Lievens-Houtem. "Albert is een lefgozer en Standardsupporters zijn dat ook," aldus Beniest in Het Nieuwsblad. Volgens zijn vrienden was Beniest stomdronken.

Te platte schoenen

De dertiger uit Herzele geeft dat toe, maar zegt dat hij niet zo dronken was dat hij niet meer weet wat er gebeurd is. "Ik heb Niels Albert niet met opzet van de fiets getrokken. Ik boog naar voor om beter te kunnen kijken. Dan ben ik een beetje weggegleden op mijn platte schoenen. Niels Albert is tegen mijn elleboog gereden en uit balans gegaan."

Beniest verontschuldigt zich tegenover Niels Albert, en herhaalt nog eens dat hij géén supporter is van Sven Nys die uiteindelijk Belgisch Kampioen werd in Oostmalle.

Meer sportnieuws