Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daan en Absynthe Minded scoren op MIA's

Vrijdagavond zijn voor de derde keer de MIA's uitgereikt, de Music Industry Awards. Daan en Absynthe Minded waren de grote winnaars van een avond waarop ook prins Laurent zijn gezicht liet zien.

ssimons

Absynthe Minded ging met vier MIA's aan de haal, die voor beste groep, beste Rock/Alternative en beste album. Catchy single 'Envoi' was goed voor de 'Hit van het Jaar'.

Beluister 'Envoi' via YouTube:

Daan deed het even goed en won in de categorieën mannelijke soloartiest, auteur-componist, beste artwork en beste videoclip.

Lady Linn won de prijs voor vrouwelijke soloartieste. Voor het tweede jaar op rij overigens. Ook de verkiezing in de categorie Pop kwam haar en haar groep Magnificent Seven toe.

Milk Inc. won de MIA voor beste Dance/Electronica, Bart Peeters schoot de hoofdvogel af in de categorie Nederlandstalig. Free Souffriau scoorde in de categorie Populair. Jef Neve kreeg de award voor beste muzikant.

The Black Box Revelation werd tot beste Liveact uitgeroepen. Jasper Erkens kreeg de award voor Beste Doorbraak.

Das Pop won niets ondanks vijf nominaties.

Foto VRT

Vastgoed

Jobs in de regio