Milquet: "Dehaene heeft meer dan 50% kans op slagen"

Milquet: Dehaene heeft meer dan 50% kans op slagen

Milquet: "Dehaene heeft meer dan 50% kans op slagen"

Print
Joëlle Milquet (cdH) geeft Jean-Luc Dehaene meer dan 50 procent kans om het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde op te lossen. Zo niet, dan moet er een noodwet ingeroepen worden, aldus de cdH-voorzitster.

"Meer dan 50 procent kans", antwoordde Milquet nadat haar gevraagd werd of ex-premier Dehaene B-H-V kan oplossen. Als dat niet gebeurd is tegen Pasen, dan is de cdH-voorzitster voorstander van een noodwet.

Angel

"Maar dat is niet de bedoeling. Eerst proberen we een akkoord te bereiken", aldus Milquet voor de aanvang van het kernkabinet vrijdag.

Coalitiepartner Open Vld is niet gewonnen voor zo'n noodwet. "Het is belangrijk dat we die angel uit onze voet halen. Dit dossier sleept al zo lang aan dat er nu wel eens een definitieve oplossing uit de bus mag komen", aldus Begrotingsminister Guy Vanhengel.

Het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde moet tegen Pasen rond zijn. Vanaf 1 juli wordt België een half jaar voorzitter van het Europees Parlement. "Wij gaan verder besturen, heel het jaar, dat is belangrijk", aldus premier Yves Leterme (CD&V).

MEEST RECENT