Broers uit Hemiksem nemen Elzenhof in Lier over

Brasserie-restaurant Elzenhof op de Grote Markt 41 in Lier heropende in een volledig vernieuwd interieur.

cvanrompaey_fr

Zowat acht maanden lang bleef het Elzenhof gesloten. Uitbaters Bart Scheers en Betty Owczarek hadden het naar eigen zeggen te druk met de opening van hun hotel. Ondertussen is duidelijk dat Bart en Betty niet terugkeren. Er zijn namelijk nieuwe uitbaters: Didier (24) en Kim (27) Termens.

De twee broers uit Hemiksem kunnen al heel wat horeca-ervaring voorleggen. Zo hebben ze bijvoorbeeld als medevennoten van het Zuiderterras de voorbije vier jaar twee zaken gerund. Toen de kans zich enkele maanden geleden voordeed om het Elzenhof over te nemen, beslisten ze om voortaan zelfstandig verder te gaan.

"We hebben de volledige gelijkvloerse verdieping gerenoveerd. Enkel de muren zijn blijven staan. Het heeft ons ongeveer twee maanden werk gekost heeft", vertelt Kim. "We hebben gekozen voor een strak interieur, met veel licht en een zeer frisse uitstraling. Je kan nu zeer goed drie delen onderscheiden. Je komt vooraan binnen in het bargedeelte met een op maat gemaakte chesterfield. Vervolgens kom je in de lounge met iets lagere tafeltjes en zetels. De derde ruimte gebruiken we als restaurant met tachtig zitplaatsen."

"We mikken op een zo breed mogelijk publiek. Dat merk je ook aan onze menukaart, waarop de klassiekers van een brasserie op voorkomen, maar ook heel andere gerechten", besluit chef-kok Didier Termens.

Info: 03-480.09.97, www.elzenhoflier.be

CHRIS VAN ROMPAEY

MEER OVER Hemiksem

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio