Van Himst: "Gouden Schoen mag naar Romelu Lukaku"

Van Himst: Gouden Schoen mag naar Romelu Lukaku

Van Himst: "Gouden Schoen mag naar Romelu Lukaku"

Print
Op woensdag 13 januari wordt de Gouden Schoen weer uitgereikt in het Casino Kursaal in Oostende. Volgens Paul Van Himst moet Romelu Lukaku de trofee krijgen.

"Lukaku was voor mij de man die Anderlecht redde. Hij is maar 16 jaar, maar hij doet wat Frutos drie jaar geleden deed toen hij Anderlecht kampioen maakte."

"Ze mogen een kaars voor hem branden. Fysiek is Romelu al een volwassene, mentaal vind ik hem ook goed. Om een speler te beoordelen, vind ik het ook belangrijk wat er in zijn kop zit. En dat zit goed bij Lukaku. Het is niet te vroeg voor hem om de Gouden Schoen te winnen", aldus Van Himst in Het Laatste Nieuws.

Jovanovic en Stijnen

Volgens Van Himst, die de trofee zelf vier keer naar huis mocht nemen, is Jovanovic de grote favoriet: "Hij is heel belangrijk voor Standard. Dat zag je de voorbije weken toen hij er niet bij was. In de tweede ronde denk ik dat Lukaku op veel stembulletins eerste zal staan. Maar over de tweede ronde denk ik dat Jovanovic zou kunnen winnen."

Mbark Boussoufa is de derde kandidaat-winnaar voor Paul Van Himst. Hij gokt - verrassend genoeg - ook op Stijn Stijnen. "Stijnen heeft ongetwijfeld een hele moeilijke periode meegemaakt, maar toch heeft hij - ook Europees - heel goeie wedstrijden gekeept voor Club Brugge. Daarom heb ik voor hem gekozen", besluit de gewezen topvoetballer.

Meer voetbalnieuws