Mechelaars mogen vuurwerk afsteken

Mechelaars mogen vuurwerk afsteken

Mechelaars mogen vuurwerk afsteken

Print
Mechelen - Tijdens de jaarwisseling geldt in Mechelen tussen 23.30 uur en 1 uur een gedoogperiode voor vuurwerk.

"We doen dit om tegemoet te komen aan de bestaande vraag van particulieren om het nieuwe jaar met vuurwerk in te luiden", zegt burgemeester Bart Somers. "We raden het gebruik van vuurwerk af, maar vragen aan wie het toch doet om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. De veiligheid van de mensen staat voorop."

In samenspraak met de politie werd beslist om met oud op nieuw een gedoogperiode voor vuurwerk in te lassen tussen 23.30 uur en 1 uur. "We willen onze inwoners, die graag het nieuwe jaar met vuurwerk vieren, dit plezier niet ontzeggen. Maar we willen ook waken over de openbare orde. Daarom wordt de gedoogperiode duidelijk afgebakend en beperkt tot anderhalf uur", aldus Somers.

Wie voor of na deze periode toch vuurwerk afsteekt, overtreedt het ABP van de stad Mechelen en riskeert een boete van 250 euro. Het vuurwerk wordt dan door de politie onmiddellijk in beslag genomen.

Gevaar

Vuurwerk afschieten is niet zonder gevaar. Daarom raadt het stadsbestuur het gebruik ervan ten stelligste af. Aan wie toch vuurwerk wil afsteken, vraagt het stadsbestuur om er oordeelkundig en zo voorzichtig mogelijk mee om te springen. "Elk jaar vallen er in België meer dan 1.000 gewonden door vuurwerk. We wensen niet te verbieden, maar vragen wel om uitermate voorzichtig te zijn", zegt Somers. De stad heeft de voorbije maanden 7.000 folders verdeeld om het gevaar van vuurwerk toe te lichten.

Naar jaarlijkse traditie organiseert de stad op de Grote Markt een groot vuurwerk om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Een muziekband en DJ's zorgen ervoor dat er tot 3 uur kan worden gefeest.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio