Wissel bij OCMW: "Cirkel is rond"

Wissel bij OCMW: Cirkel is rond

Wissel bij OCMW: "Cirkel is rond"

Hemiksem - Hun loopbaan vertoont veel gelijkenissen en nu volgt de ene de andere op aan het roer van het OCMW: Hendrik Wastijn neemt op 1 januari het voorzitterschap over van partijgenoot Carlos Vloebergs (sp.a).

De twee kennen mekaar al heel lang van op school. “Toen Carlos in de gemeenteschool leerkracht was, was ik er leerling, onder zijn directeurschap gaf ik er les en later werd ik zelf directeur”, lacht Hendrik Wastijn.

“De inzet voor de zwakkeren en het sociale aspect hebben ons beiden altijd sterk aangetrokken. Eerst met de kinderen, nu met de senioren en minderbegoeden. De cirkel is dus rond en het is evident dat het gevoerde beleid zal worden voortgezet”, zegt de nieuwe OCMW-voorzitter.

Vandaag, woensdag legt hij de eed af, vorige week presenteerde Carlos Vloebergs voor het laatst de begroting. ”Het is natuurlijk met een beetje pijn in het hart dat ik stop als voorzitter. Ik heb een nooit geziene loyale medewerking ervaren en samen hebben we meerdere succesvolle projecten verwezenlijkt. Volgend jaar staan onder meer nog de renovatie en het plaatsen van zonnepanelen voor de OCMW-woningen in de Wouwerstraat en het aanpassen van een handicar die we voor onze rolstoelpatiënten hebben aangekocht gepland."

"Het doet dan ook deugd dat ik door alle raadsleden gevraagd ben om te blijven zetelen in de OCMW-raad en het vast bureau. Zo kan ik me de volgende drie jaar nog dienstbaar maken om de vooropgestelde beleidsdoelen mee te helpen waarmaken”, zegt Carlos Vloebergs.

BAR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio