Kopers gezocht voor oud politiekantoor

Niel - Op de gemeenteraad werd beslist het oude politiekantoor op de hoek van de Antwerpsestraat en Jozef Wauterslaan te verkopen.

Sinds de uitbreiding van het gemeentehuis is het politiekantoor verhuisd naar de Ridder Berthoutlaan en staat het oude kantoorgebouw leeg.

De gemeente heeft aan de vzw CIB.de opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop van het oude politiekantoor. “Door deze samenwerking wordt het mogelijk om op een juridisch correcte en snelle manier vastgoedtransacties te doen”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Tom De Vries (Open Vld).

Beperkt

“Als gemeente zijn we wettelijk beperkt in onze mogelijkheden om zelf vastgoed te verkopen. De facto kunnen we enkel een openbare verkoop doen. Maar dit is niet altijd een goede garantie op een sterke prijs, omdat je heel wat potentiële kopers rateert."

"Daarom hebben we besloten C.I.B. in te schakelen. Zij doen zelf geen verkoop, maar bemiddelen. Zij zorgen er voor dat alle vastgoedmakelaars op de hoogte worden gesteld. Met deze werkwijze bereiken we heel wat meer kandidaat kopers. Bovendien is dit kosteloos, want de koper draagt de kosten.”

Veel bewoners

Het oude politiekantoor, dat enkele jaren voor het begin van de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd, heeft al een hele geschiedenis achter de rug.

Eerst werd het Kinderheil - inmiddels Kind en Gezin geworden - er ondergebracht. Achtereenvolgens kregen een kleuterklas en het postkantoor er een onderkomen. In 1967 werd de openbare gemeentelijke bibliotheek boven de doopvont gehouden en nam ze haar intrek in het gebouw.

In 1974 verhuisde de bib naar het huidig adres aan de Antwerpsestraat 24 en het waren de politiemannen die het gebouw op het kruispunt Antwerpsestraat- Landbouwstraat als laatsten kwamen bevolken.

PVR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio