Belastingen stijgen niet volgend jaar

Stabroek - Schepen Raf Engels(Open Vld) gaf uitleg bij de begroting 2010. Het belangrijkste was dat de belastingen niet stijgen. Het bestuur maakt zich sterk dat er de komende jaren ook geen verhoging komt.

“De aanvullende personenbelasting blijft 6% en de opcentiemen op de onroerende voorheffing bevriezen we op 950. Ook de andere belastingen veranderen niet. Dat geldt ook voor de tarieven in verband met diftar, de huisvuil- en afvalverwerking”, begon schepen Engels zijn toelichting.

“Onze schuld ligt 3 procent lager dan met vergelijkbare gemeentes in Vlaanderen. Volgens de meerjarenbegroting halen we 2013 zonder belastingverhoging”, dixit Raf Engels. Op een begroting van 17 miljoen euro voorziet de gemeente een investering van 5,6 miljoen."

Opmerkelijk zijn de verbetering van de slotgracht rond het Ravenhofkasteel (150.000 euro), aanpassingen aan het kasteel Ravenhof (210.000 euro), de renovatie van het gemeentehuis (580.000 euro), onderhoud voetpaden (300.000) en aanpassingen aan de Duitse school aan de Waterstraat (200.000).

Voor de festiviteiten met de Ronde van Frankrijk voorziet Stabroek 9.000 euro. “Dat is een halve euro per inwoner”, motiveert Raf Engels.

EVDW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio