Sociale verkaveling achter Waterhoeve

Brecht - Er komt een sociale verkaveling achter de historische Waterhoeve. De gemeenteraad besliste om de realisatie toe te vertrouwen aan Igean.

De familie Neut beschikt achter de Waterhoeve in Brecht-centrum over gronden die in het woongebied liggen. Aanvankelijk wilden de eigenaars het gebied opdelen in vrij grote percelen. Daardoor was de prijs te hoog en bleven de bouwstukken haast onverkoopbaar.

De familie diende een nieuwe aanvraag in voor kleinere kavels. Het gemeentebestuur stemde daarmee in op voorwaarde dat de privé-verkaveling zou gekoppeld worden aan een sociale verkaveling. Samengevat komt het erop neer dat Igean twintig sociale kavels op de markt brengt en dat de eigenaars zelf nog zes extra percelen mogen verkopen.

De gemeenteraad stelde zich borg voor de aankoop van de gronden door Igean voor 675.000 euro. De intercommunale gaat de verkaveling inpassen in het ruimtelijk uitvoeringsplan, dat nog in zijn ontwerpfase zit. Na goedkeuring worden de percelen verkocht. Daarbij wordt voorrang verleend aan mensen die in Brecht wonen.

JVS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio