Werf ligt stil door foute baksteen

Werf ligt stil door foute baksteen

Werf ligt stil door foute baksteen

Print
Beveren-Waas - De bouw van het nieuwe woon- en zorgcentrum De Notelaar blijft vertraging oplopen. Nadat het project eerder al enkele maanden stil lag, zijn de werkzaamheden nu al twee maanden opgeschort omdat de aannemer een ander soort baksteen gebruikte dan afgesproken.

De eerste steen voor het nieuwe woon- en zorgcentrum werd begin mei 2009 gelegd. De nieuwbouw zal naast 147 rusthuisbedden en 6 kamers voor kortverblijf, ook een dagverzorgingscentrum voor 15 personen en 34 serviceflats omvatten.

Het woon- en zorgcentrum behoudt de naam De Notelaar, het serviceflatgebouw krijgt de naam Notelarenhof en het dagcentrum zal ’t Bijlke noemen. Met een totale kostprijs van zo’n 30 miljoen euro, moet het complex de parel van het OCMW worden.

Het project liep van in het begin al niet van een leien dakje. Nog voor de werkzaamheden van start gingen, waren er al enkele maanden vertraging. Een aannemer had toen immers verzet aangetekend na de aanbesteding van het project. Hij stapte ei zo na naar de Raad van State, maar kon nog op andere gedachten gebracht worden.

"Alles gaat mis"

Ook bij de aanleg van de funderingen kwam het OCMW voor een onaangename verrassing te staan. Bij graafwerkzaamheden bleek dat op de site van het nieuwe rusthuis vroeger water stroomde, waardoor de ondergrond bewerkt moest worden. Dat leverde opnieuw 25 dagen vertraging op.

“Als er iets mis kan gaan, gaat het mis”, zegt de Wet van Bedrog. En jawel, zo’n twee maand geleden werden werkzaamheden opnieuw stilgelegd. Bij een inspectie bleek dat de aannemer een ander soort baksteen had gebruikt dan opgenomen in het bestek.

“In principe is dat geen probleem, maar dan moet hij dat wel eerst aan ons voorleggen. We wilden geen risico’s nemen en lieten de baksteen uitgebreid testen in een labo. Uit de testen bleek dat de steen aan alle kwaliteitseisen voldoet”, zegt OCMW-voorzitter Ann Cools. “Het klopt dat we al enkele tegenslagen hebben gekend, maar bij een project van zo’n omvang weet je op voorhand dat er links en rechts altijd wel een of ander probleem zal opduiken.”

STTI

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio