Dagprijs OCMW-verblijf stijgt opnieuw

Hamme - Op 1 februari 2010 stijgt de dagprijs in het OCMW Woon- en Zorgcentrum (WZC) Meulenbroek naar 42 euro voor een eenpersoonskamer.

Tussen eind 2006 en 1 februari 2010 steeg de dagprijs van 34,23 euro naar 42 euro of 22,7 procent in iets meer dan drie jaar. Voor een bewoners is dat een meerkost van 2.837 euro per jaar.

“De nieuwe dagprijs van 42 euro ligt ver boven het gemiddelde prijs van de OCMW-rusthuizen in de regio. Die bedraagt 38,73 euro”, berekenen OCMW-raadsleden Bart Passemiers en Jeroen Van Goethem (beiden sp.a). “Dit maakt dat WZC Meulenbroek 3,27 euro per dag of 99,46 euro per maand duurder wordt dan andere OCMW-rusthuizen. Deze nieuwe prijs ligt ook boven het Vlaamse (39,33 euro) én provinciale (38,77 euro) gemiddelde.”

Volgens OCMW-voorzitter Paul Verschelden (Open-Vld) ligt de dagprijs nog altijd onder het gemiddelde van de rusthuizen in de regio. Die vergelijking vindt sp.a niet correct.

“De factor kwaliteit werd niet in rekening gebracht. De huidige rusthuisbewoners zijn gehuisvest in een gebouw van meer dan dertig jaar oud met kamers van 12 vierkante meter. De nieuwe normen bedragen het dubbel. De kwaliteit van de dienstverlening slaat alleen op het gebouw, niet op de service die het personeel levert. Ook voor ons verricht het personeel uitstekend werk, al probeert Open Vld munt te slaan bij het personeel door onze woorden te verdraaien.”

Volgens sp.a wil de meerderheid het prijsverschil met de dagprijs van het nieuw te bouwen rusthuis beperken. “De huidige bewoners moeten mee betalen voor het nieuwe rusthuis waarvan ze wellicht niet kunnen genieten. Dat is een brug te ver”, vinden Passemiers en Van Goethem.

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio