Stoelendans in schepencollege

Beveren-Waas - In het schepencollege heeft er volgende week een kleine stoelendans plaats. Raadslid Ernest Smet (CD&V) volgt schepen van Cultuur Heidi Beck (Open Vld) op.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 sleepte het kartel CD&VN- VA zeventien zetels in de wacht. Omdat dat één zetel te weinig was voor een meerderheid ging het kartel in zee met Open Vld, die drie zetels behaalde. De liberale partij kreeg twee schepenposten. Er werd wel afgesproken dat in het midden van de legislatuur één Open Vld-schepen plaats moest ruimen voor één van de CD&V.

Dat zal gebeuren op 5 januari. Dan zal raadslid Ernest Smet de eed afleggen als schepen ter vervanging van Heidi Beck. Smet is 46 jaar oud en woont in Melsele. Hij is al jarenlang leerkracht aan de Sint-Martinusschool in Beveren.

Ontslag

Heidi Beck was bevoegd voor informatiseringsbeleid, cultuur en bibliotheken, emancipatiebeleid, kmo’s en lokale economie. De bevoegdheden worden herverdeeld. Zeker is alvast dat lokale economie voortaan tot het takenpakket van Luc Maes zal behoren, de enig overgebleven Open Vld’er in het Beverse schepencollege.

Raadslid Erna Van Wauwe (Open Vld) deelde recent haar ontslag als gemeenteraadslid mee. Zij wordt vervangen door Katty Schelfhout (32). Die was normaal gezien de vierde opvolger. Eerste opvolger Emanuel Matthyssens kon zijn mandaat niet opnemen omdat hij niet langer ingeschreven is in het bevolkingsregister van de gemeente. Jan Hellincks en Tine Maes, respectievelijk tweede en derde opvolger, lieten weten af te zien van het mandaat.

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio