"Nog geen officieel gesprek over fusie"

Print
Beveren-Waas - Er zijn nog geen officiële gesprekken geweest tussen Kruibeke en Beveren over een mogelijke fusie.

Het nieuws over de mogelijke fusie lekte uit op 15 december. Die avond vond er een gemeenteraad plaats. De Vlaams Belang-fractie vroeg toen informatie over gevoerde gesprekken maar dat werd afgewimpeld door burgemeester Marc Van de Vijver.

De fractie plaatste het op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag en vroeg wanneer de gesprekken aangeknoopt werden en waarom de raadsleden niet ingelicht werden.

Burgemeester Marc Van de Vijver zei dat de fusievraag nooit officieel gesteld werd. Hij gaf toe dat hij een gesprek heeft gehad op het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA).

“Maar dat ging over de verregaande integratie tussen de diensten van het OCMW en die van onze gemeente. De kabinetschef nam me nadien apart en vertelde me dat de Kruibeekse burgemeester Antoine Denert was langsgeweest."

"Die zou gesuggereerd hebben dat hij speelde met het idee van een fusie. Intussen heb ik vernomen dat er in Kruibeke overleg is geweest over de financiële stand van zaken. Ze willen eerst grondig onderzoeken hoe ze hun problemen op eigen houtje kunnen oplossen.”

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio