Veilig naar huis met de feestbus

Veilig naar huis met de feestbus

Veilig naar huis met de feestbus

Print
Sint-Niklaas - Tijdens oudejaarsnacht kunnen feestvierders gratis met de bus van Sint-Niklaas naar alle uithoeken van het Waasland. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas legt daarvoor 6.120 euro op tafel.

Vanzelfsprekend heffen we het glas bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. Maar gevaarlijk wordt het als we daarna nog achter het stuur kruipen. Traditioneel zijn er in Sint-Niklaas tal van nieuwjaarsfeestjes en zakken vele jongeren ook donderdagnacht af naar de Wase hoofdstad.

Opdat zij veilig thuis zouden raken, zorgt het stadsbestuur van Sint-Niklaas al enkele jaren voor gratis feestbussen op oudejaarsavond. Ook dit jaar kunnen feestgangers opnieuw veilig met de bus naar huis. Maar liefst negen feestbussen van vervoersmaatschappij De Lijn brengen de feestvierders naar álle Wase gemeenten en rijden zelfs tot in Antwerpen.

Weekendongevallen

“De voorbije jaren zijn de feestbussen een groot succes geweest”, zegt schepen Ben Van Eynde (CD&V). “De weekendongevallen met dodelijke afloop zitten helaas weer in stijgende lijn. Het is als stad ook onze taak om inspanningen te leveren om die negatieve trend om te buigen. Bovendien is het voor jongeren ook erg leuk om met de bus naar huis terug te keren. Zo hoeft namelijk niemand voor Bob te spelen.”

Het aantal gebruikers van de feestbussen op oudejaar zit evenwel in dalende lijn. In 2002 startte het initiatief met 2.800 reizigers. In 2005 groeide dat aantal aan tot 4.315. Sindsdien daalde het aantal opnieuw tot 2.321 reizigers vorig jaar. “De reden voor die daling is niet echt duidelijk. We gaan ervan uit dat dat eerder iets te maken heeft met het fuifaanbod en niet met het concept van de feestbussen”, aldus nog schepen Ben Van Eynde.

Joris VERGAUWEN

De feestbussen vertrekken in Sint- Niklaas op de Grote Markt, om 23.10u, 0.40u, 2.10u, 3.40u, 5.10u en 6.40u.
Meer info: www.delijn.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio