Bakkerij wil brood schenken aan armen

Bakkerij wil brood schenken aan armen

Bakkerij wil brood schenken aan armen

Print
Vorselaar - Bakkerij ’t Kruimeltje in Vorselaar lanceert een oproep. Bakkersvrouw Arlette De Vlieger zoekt een hulporganisatie om de overschotten uit de bakkerij aan te doneren.

De recente beelden van daklozen in de vrieskou troffen bakkersvrouw Arlette De Vlieger uit Vorselaar. “Blijkbaar leven in ons eigen land veel sukkelaars. Mijn eerste reactie was om een dakloze tijdelijk onderdak te verlenen. Helaas is dat onmogelijk met onze winkel. Toen legde ik de link naar onze geregelde overschotten. In de bakkerij blijft vaak onverkocht voedsel achter. Dan zijn er twee mogelijkheden: weggooien of weggeven.”

Delen doet Arlette nochtans al gul. “We geven taarten aan familie of buren. Oud brood gaat naar mensen met dieren. Iedereen is dankbaar, maar zelfs dan is er overschot. Chocolade uit de sinterklaasperiode is nog lang niet slecht, maar het verkoopt niet meer na 6 december. En klanten kiezen altijd voor het langere stuk charcuterie. Met korte eindjes frikandelkoek of kaas blijven we zitten.” Zeer concreet zoekt Arlette een erkende organisatie.

“De enige voorwaarde is dat mijn giften bij hulpbehoevenden terechtkomen. Speciaal voor de feestdagen wil ik de broden en broodjes die overblijven zelfs beleggen. De organisatie kan het voedsel hier oppikken. Door de winkel kunnen we moeilijk weg. Daarom is een organisatie uit de buurt allicht het meest efficiënt. Graag kom ik tot een samenwerking. De ene week hou ik weinig over, de week erna misschien tien broden.”

“Daklozen vormen niet echt een probleem in onze regio”, weet medewerker Jeroen Peeters van het OCMW van Turnhout. “Ons winternoodplan werkt efficiënt. Wat niet wil zeggen dat het aanbod van mevrouw niet hartverwarmend is. Inloopcentrum De Lange Gaank of Het Antwoord, die aan voedselverdeling doen, zijn zeer blij met alle giften. Het enige obstakel is misschien de distributie. Voedsel met beperkte houdbaarheid moet tijdig bij de mensen komen.”

STLA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio